Ikke selvskreven startplass for toppscorer

Peter Crouch er Liverpools toppscorer i år, og har kun Kaká foran seg på listen i Champions League. Robbie Fowler takknemlig for å få muligheten til å spille i en Mesterliga-finale. Liverpool-Quiz!

Vel vitende om at Rafael Benítez er en luring som liker å holde kortene tett til brystet, funderer nå Peter Crouch på om han får en startplass i morgendagens Champions League-finale mot Milan. Rett etter at en av verdens beste spillere, Kaká, har advart lagkameratene om at den høyreiste engelskmannen er Liverpools hovedtrussel i Aten, håper nå hovedpersonen selv på spilletid.

- Man vet aldri med Rafa, for han liker å bytte og rotere på laget til stadighet. Jeg vil bli veldig skuffet om jeg ikke får starte, innrømmer Crouch, som har notert seg for syv mål i årets turnering så langt, inkludert kvalifiseringskampene.

- Det er en managers privilegium å kunne gjøre dette. Han tar deg ikke med på sidelinja og forteller hvorfor du muligens ikke vil figurere i kampen. Han velger det laget som skal starte en times tid før kampstart, og det er bare noe vi må innse og akseptere. Han velger alltid det laget som han tror vi gjøre det best, uansett hvilke muligheter han har. Men jeg føler jeg har noe å bidra med mot Milan, siden jeg er en spiller som de ikke har maken til i italiensk fotball, uttaler spissen.

Det faktum at Crouch, med syv mål på tretten kamper i Europa denne sesongen, muligens ikke møter Paolo Maldini og Alessandro Nesta i Milans midtforsvar, vil forvirre italienerene. Peter Crouch' store bekymring er imidlertid at den lynhurtige Craig Bellamy også kan spille på kantene. Da kan Benítez enten velge å starte med en potet som kan true Milans bakrom på begge kanter eller en bønnestengel med luftstyrke på topp.

Peter Crouch har fått forsikring om at han inngår i manager Rafas planer også for kommende sesong, men ytterliggjøre konkurranse kan gjøre spissplassen vanskelig å gjøre til sin. Det er noe den hengslete angriperen er helt klar over.

- Rafael Benítez er nøktern manager. De pengene han får til rådighet i sommer vil han sannsynligvis bruke. Jeg anser det ikke som noen nødvendighet å kvitte seg med så mange spillere, men man kan ikke hvile på laurbærene i denne klubben selv om man vinner Champions League. Jeg håper jeg har gjort nok til å bli involvert den del den kommende sesongen også, men hver gang jeg løper på gressmatta vet jeg at jeg må prestere mitt beste, for det er alltid noen som vil ha plassen din.

- Manageren holder deg på tå hev hele tiden. Ser han noe på treningsfeltet som indikerer at du ikke jobber så hardt som tidligere, får du ikke spille. For å være ærlig, så hjelper dette. Han kan være litt distansert fra spillerne, og det er den rake motsetningen av min tidligere manager i Southampton, Harry Redknapp. Uansett kan man ikke utsette noe på hvilke resultater Rafa har oppnådd, forteller spissen.

Robbie Fowler takknemlig for ny mulighet
Forrige gang Liverpool gikk til topps i Champions League, sto Robbie Fowler sammen med Steve Harkness og Steve McManaman på Atatürk i Istanbul. Fowler var knust over å ha mistet denne muligheten til å spille i en Champions League-finale etter at Gerard Houllier solgte han til Leeds United.

Selv om scoringslegenden innser at han mest sannsynlig ikke kommer til å spille i morgendagens kamp, er han mer enn glad nok over å få kunne være med i troppen som forbereder seg til finalen i Aten.

- For to år siden satt jeg på Atatürk stadion og så med økende vantro at Liverpool utrettet et vaskeekte mirakel mot Milan. Jeg må likevel innrømme at inni all jublingen var det også et lite snev an anger. I løpet av karrieren min har jeg prøvd å unngå den fella hvor jeg funderer på hva som muligens kunne hendt.

- Da jeg så laget mitt gå rundt på gressmatta med Champions League-trofeet i hendene, gjorde jeg likevel dette. Jeg møtte noen av spillerne en tid i etterkant, og de sa nøyaktig det samme til meg. "Du skulle har vært der."

- Alle vet at jeg ikke ønsket å forlate Liverpool frivillig da jeg ble solgt. Den kvelden i Istanbul følte jeg at jeg hadde blitt fratatt muligheten til å spille i en Champions League-finale.

- Nå er jeg stolt igjen. Stolt over å ha spilt i semifinalen i Champions League, og å ha vært med på forberedelsene til den største finalen i klubbfotball, og å ha vært en del av et Liverpool-lag som har nådd finalen i Champions League.

- Da jeg ble solgt fikk jeg aldri muligheten til å si adjø til fansen. Jeg har alltid hatt et spesielt forhold til dem, og å komme tilbake for å si farvel og takke for støtten ga meg muligheen til å ende Liverpool-karrieren på en passende måte.

- Det er ikke rom for det sentimentale i fotball, og jeg vet at Rafael Benítez muligens ikke kommer til å ta meg med i troppen, fordi jeg vil spille for en annen klubb neste sesong. Men Liverpool-karrieren min er ikke over riktig enda, og jeg kan fortsatt drømme littegrann, avslutter legenden.

LIVERPOOL-QUIZ
Redaktør Torbjørn Flatin har laget en Liverpool-quiz før finalen i Aten. Her er det bare å teste dine kunnskaper om Liverpool!

1.  Hvem er Liverpools toppscorer i årets Mesterliga?
2.  Hvem scoret i Mesterliga-finalen i 1996, og spilte senere for Liverpool?
3.  Hvilken spiller felte Steven Gerrard da Liverpool fikk straffe i Istanbul?
4.  Hvem er den siste engelske manageren som har vunnet Mesterligaen/Serievinnercupen?
5.  Hvilken klubb har scoret fire mål mot Liverpool i en kamp i Mesterligaen?
6.  Hvilke fem britiske lag har Liverpool møtt i Mesterligaen/Serievinnercupen?
7.  Hvem var første afrikaner som vant Mesterligaen/Serievinnervupen?
8.  Hvilken Liverpool-spiller har spilt i fire finaler?
9.  Hvilken Liverpol-spiller har scoret to ganger i samme kamp, men på forskjellige dager?
10. De fem gangene Liverpool har vunnet Mesterligaen/Serievinnercupen, har fem forskjellige spillere hatt nummer 9 på ryggen. Hvilke?

Lykke til! Svarene finner du her.