Ingen ettervirkninger for Alonso

Xabi Alonso skal ikke ha kjent ettervirkninger etter metatarsal-skaden under trening i Istanbul. Steven Gerrard tror på en bedre CL-fremtid.

Liverpool Echo rapporterer at Xabi Alonso kom greit gjennom de siste treningene før kampen på Inonu Stadium i kveld. Spanjolen kjente ingen ettervirkninger etter metatarsal-skaden som har holdt han ute i en drøy måned. Dermed er det opp til Rafael Benitez om midtbane-eleganten starter på banen eller benken mot Besiktas i kveld. Echo skriver at manageren også vurderer å starte med Peter Crouch på topp i Fernando Torres sitt fravær, akkurat som vi var inne på tidligere i dag.

Steven Gerrard sier i et intervju med Tony Barrett i Echo at de røde må ta med seg derbyspiriten inn i kveldens Champions League-kamp. Kapteinen har stor tro på at Liverpool kan få sin første seier i årets gruppespill, dersom man klarer å beholde den samme vinnerviljen som mot Everton.

- Det er den type innstilling vi vil komme til å trenge i kveld. Vi er klar over at det blir en vanskelig kamp, ettersom Besiktas også har kniven på strupen. Jeg er sikker på at atmosfæren på stadion blir av en annen verden, ettersom tyrkiske fans er svært lidenskapelige. Men det må vi bare klare å håndtere, uttaler Gerrard.

- Istanbul betyr så mye for meg og en del av de andre spillerne, på grunn av hva vi opplevde her for to år siden, og det er fint å være tilbake her. Men dette hører nå fortiden til, og vi må se frem mot kveldens kamp og få gjort jobben mot Besiktas.

- Det er ikke noe poeng å mimre over det som skjedde i 2005 nå, da det ikke vil hjelpe oss i kveld uansett. Vi befinner oss på et annet stadium av turneringen nå, og spiller mot et annet lag. Gode minner hjelper oss ikke til å score mål eller vinne denne kampen.

- Vi har ikke vist oss fra vår beste side så langt i årets Champions League, og vi er skuffet over å stå med bare ett poeng etter to kamper. Vi har ikke spilt bra, og det er årsaken til at vi befinner oss i den posisjon vi gjør. Nå må vi se fremover, og begynne å levere varene fra og med i kveld av.

- Det ville være å lyve, om jeg sa at jeg kjente godt til Besiktas, men litt vet vi da og vi har sett flere videoer med dem og blitt briefet av manageren. Vi er godt forberedt til kampen, men for å være ærlig så skal ikke dette handle om dem, men om oss. Skal vi komme på rett kjøl igjen i denne turneringen må vi levere en meget god kamp.

Et godt omen da, er det kanskje at Liverpool fløy til Istanbul i går med akkurat samme flymaskin som de brukte i forbindelse med finalen i 2005.

- Vi har gjort det bra på bortebane i år, og nå behøver vi et nytt godt resultat. Det er opp til oss og hvordan vi spiller. Får vi ting til å stemme i kveld, er jeg sikker på at vår posisjon i gruppa vil se bedre ut etterpå, avslutter Gerrard.

Besiktas må for øvrig unnvære keeper Hakan Arikan i kveld. Han er ikke blitt friskmeldt etter en mageskade. Dermed vil Rustu Recber stå i mål.