Istanbul kåret til tidenes nest beste

World Soccer mener at Liverpools triumf mot Milan er tidenes nest beste fotballkamp. Målscorer Harry Kewell videre. Ajdarevic tilbake til Sverige. Venstreback linket.

Bare VM-finalen i 1970 var bedre
Den renommerte fotballmagasinet World Soccer har satt opp sine lister over tidenes fineste mål, kamper og lag. 

3-3 kampen på Ataturk stadion i 2005, hvor 120 pulserende minutter endte med at Liverpool slo Milan på straffespark i finalen i Champions League, er plassert som nr.2 blant tidenes kamper. Vinner er kanskje noe overraskende den ene semifinalen i det fantastiske VM i 1970 i Mexico, da Italia vant 4-3 over Vest-Tyskland etter ekstraomganger. På bronseplass er 7-3 til Real Madrid over Eintracht Frankfurt i finalen i Serievinnercupen i Glasgow i 1960. 5-4 mot Alaves i UEFA-Cupen 2001 er også kommet med på 16.plass.

Tidenes lag ble Brasil i 1970, foran Ungarn i 1953 og Nederland i 1974. Liverpool 1977, da Kevin Keegan & Co brakte den gjeveste E-Cupen for første gang hjem til Anfield, er kommet med på den meritterte listen som nr. 19.

Historiens beste mål ble dribleserien fra midtstreken av Maradona mot England i VM 1986. Marco Van Bastens volley i EM-finalen i 1988 og Zinedine Zidanes fulltreffer i Champions League finalen i 2002 mot Bayer Leverkusen fyller opp pallen. Eneste Liverpool-spiller er Michael Owen, da han som pur ung 18-åring valset gjennom forsvaret til Argentina i VM 1998.


Australia til kvartfinale
Australia vant 4-0 mot vertene Thailand i ettermiddag i Asian Cup, og det var nok til å sende kenguruene til kvartfinalen. I en fartsfylt og underholdende kamp, hvor regnvær og lokal kveldstid sørget for at den tidligere varmen holdt seg noe borte, var Thailand en rekke ganger nærme en utligning etter at Beauchamp hadde sørget for ledelse midtveis i 1.omgang. To sene scoringer av Mark Viduka punkterte imidlertid kampen. Harry Kewell ble vraket til startoppstillingen, men kom inn som innbytter etter 62 minutter og fullførte det hele da han løp igjennom på høyresiden og avsluttet iskaldt i det 90. minutt. Australia møter nå Japan i kvartfinale førstkommende lørdag.


Ajdarevic hjem til Falkenberg
Sverige U17 har tatt ut de endelige 18 som skal spille i den årlige turneringen i Halland, etter at man tidligere hadde samlet 64 spillere på treningsleir. Liverpools Astrit Ajdarevic er med i troppen som skal spille kamper mot Norge 17/7 (i morgen), Tyrkia 19/7 og Slovakia 21/7. Den siste kampen vil bli arrangert i Falkenberg, på den tidligere hjemmearenaen til Astrit.


Chiellini linket til Liverpool
Ifølge italienske Tutto sport hevder at Liverpool lagt inn et bud på £5M for Juventus? venstreback Giorgio Chiellini, men de sorte og hvite skal forlange £7M for kapteinen på Italia U21. Det virker klart at Rafael Benitez jakter på en venstreback som den siste biten i sommerens transferpuslespill, og at man heller ikke har gitt opp å sikre seg førstevalget Gabriel Heinze fra Manchester United.