Itandje får trøye nummer 30

Charles Itandje ble registrert før UEFA-fristen, men mangler fortsatt internasjonal klarering. Det samme gjelder Sebastian Leto, men argentinerens passproblemer skal nå være løst.

Liverpool Echo bekrefter at Liverpool rakk å få den nye målvakten Charles Itandje registrert før UEFAs deadline i går kveld. Dermed er det fritt frem for Scott Carson til å gå til Aston Villa på lån.

Liverpool måtte ha alle formaliteter i orden innen midnatt, for at Itandje skulle bli spilleberettiget til Champions League-kvalifiseringen mot Toulouse. Det klarte de altså. De røde jobber nå med å få spillerens internasjonale klarering i hus innen morgendagens kamp på Villa Park. I verste fall kan dette imidlertid ta noen dager, og slik sett er ikke minst onsdagens kamp i Frankrike en viktig frist.

Itandje har blitt tildelt trøye nummer 30 i Liverpool.

Klubbledelsen er skuffet over Carson
Echo skriver at Scott Carson nå definitivt kommer til å gå til Aston Villa på lån ut sesongen, men Liverpool har advart Birmingham-klubben om at de må legge hele £13M på bordet om de ønsker at overgangen skal bli permanent neste sommer.

Carson vil uansett ikke være spilleberettiget i Villas kamper mot Liverpool denne sesongen.

Liverpool-ledelsen skal ikke være helt fornøyd med at Carson har satt sine internasjonale ambisjoner foran klubbens interesser. Echo bekrefter imidlertid at de røde mottar £2.5M fra Villa som kompensasjon for låneavtalen. Dette skal være mer enn de betalte Lens for Itandje, så rent økonomisk profitterer klubben på dette.

Manager Benitez mener at Liverpool på ingen måte har tatt noen risiko ved å hente inn Itandje som ny andrekeeper.

- Han er en god målvakt, og rapportene vi hadde på ham var gode. Med keepere er det alltid et spørsmål om selvtillit. Om han må i aksjon, så vil han være god nok. Han har spilt mer enn 200 kamper på toppnivå i Frankrike.

Itandje har prøvespilt for Liverpool også tidligere
Charles Itandje har faktisk vært på prøvespill i Liverpool tidligere. Det var under Gerard Houllier, men franskmannen bestemte seg i stedet for å hente inn Patrice Luzi.

Benitez sier at han følte han ikke hadde noe annet valg enn å la Carson gå, ettersom det var åpenbart at han var misfornøyd med å være andrekeeper bak Pepe Reina.

- I mine samtaler med Scott denne måneden har han gang på gang gjentatt at han behøver å få spille, og at han var bekymret for landslagskarrieren. Jeg forklarte ham at han er en viktig spiller for oss, og at vi ikke ønsket å miste ham. Men til slutt måtte vi bare si at dersom vi klarte å finne en annen keeper, så kunne situasjonen bli forandret. Løsningen blir nå en låneavtale for Scott og en ny andrekeeper for oss.

Leto endelig klar
Liverpool Echo skriver ellers at Sebastian Leto endelig er formelt klar for Liverpool, etter at argentinerens passproblemer nå skal være løst. Venstrevingen vil spille med trøye nummer 33, men må i likhet med Itandje vente på sin internasjonale klarering før han kan debutere for klubben.