Javier matchvinner for Argentina

Javier Mascherano ble matchvinner da Argentina slo Paraguay i Copa Ameria. Søndag kveld venter Peru i kvartfinalen.

Argentinas landslagssjef Alfio Basile hadde byttet ut hele åtte spillere fra forrige kamp. Argentina var allerede klare for kvartfinale, men ville gjerne vinne den siste kampen mot Paraguay også, slik at de slapp å møte Mexico i kvartfinalen søndag kveld. Nå blir det i stedet Peru som skal måle krefter med Argentina. Natt til fredag var det Paraguay som ble slått, i en kamp der Argentina styrte mye, der Manchester United-aktuelle Carlos Tevez hadde flere gode muligheter, blant annet et stangskudd, men der Liverpools Javier Mascherano scoret kampens eneste mål.

Mascherano var en av de åtte som ble ofret fra forrige kamp, men da Javier erstattet Luis Gonzalez og Lionel Messi kom inn for Cambiasso i det 67. minutt var det for å få mer offensiv kraft inn i et lag som stanget mot sju-åtte Paraguay-forsvarere.

Tolv minutter etter å ha kommet inn får Javier sin sjanse. Han fikk ballen like ved sekstenmeteren, tok ett touch, og plasserte den forbi Paraguay-keeper Aldo Bobadilla, via stolpen og inn. Dermed eksploderte den blåhvite delen av Estado Lora i Venezuela.

Argentina er dermed gruppevinnere. Kvartfinalekampen mot Peru spilles mandag klokken 00:50, norsk tid. Kampen sendes på Canal+. Det gjør også de andre semifinalene; Venezuela-Uruguay 00:05 (søndag), Chile Brasil (02:50 søndag) og Mexico-Paraguay (22:05 søndag). Vinner Argentina sin kvartfinale, møter de vinneren av Mexico-Paraguay i semifinalen. Dermed skulle alt ligge til rette for at Javier Mascherano og de andre argentinerne møter Brasil i årets Copa America-finale. Semifinalene spilles kommende tirsdag og onsdag, mens finalen går neste lørdag, 14. juli.