Jubileum for Riise

John Arne Riise ventes å spille sin ligakamp nr. 200 på lørdag. Martin Hansen skadet for juniorene. Djibril Cissé upopulær i Frankrike. Dommer mot Arsenal.

Snart 300 totalt for venstreback
John Arne Riise står med 199 kamper i Premier League, og vil høyst sannsynlig få sitt jubileum da Liverpool v Arsenal innleder runde 31 i årets ligasesong på tidlig lørdag ettermiddag.  Nordmannen har vist imponerende stabilitet siden han kom inn i pausen for en sykdomsrammet Markus Babbel mot West Ham i august 2001, og har totalt spilt 292 kamper for LFC.  Han ligger dermed også an til å nå 300 kamper totalt innen sesongen er over.


Dansk keeper med ryggproblemer
Med flere spillere opptatt med landskamper var det et ungt U-18 lag som John Owens mønstret da man i går kveld tapte 0-1 borte mot Manchester United.  Fire fra U16-laget var hentet opp, men det skal også sies at vertene var i en lignende situasjon og trener John Owens tror det blir to annerledes lag som eventuelt kan møtes i en cupfinale.  På mandag avgjøres det nemlig om det blir United eller Arsenal som blir motstander i den todelte sluttkampen.

- U16 spillerne som spilte vil være med oss på heltid fra neste år og de gjorde det meget bra, forteller Owens.  – Det var en god erfaring for dem, å være i aksjon mot et så spillende lag.

- Det var en jevn kamp med sjanser til begge lag, og United var bare et lite strå vassere.  Jeg tror begge lagene vil være drastisk forandret dersom vi møtes i finalen.  En kan imidlertid lære av måten de spiller på, hvor de lar ballen gå langs bakken og har hurtige angripere med god teknikk og som liker å komme igjennom alene med keeper.

Den 16-årige og gode keeperen Martin Hansen måtte gå av banen ti minutter før slutt med en ryggskade, men det skal ikke være fare for at han mister finalekampene 16. og 19.april.

Liverpools lag:  Hansen (Mimms 80), Behan, Burns, Kennedy, Kelly, Awang, Putterill, Barnett, Highdale, Irwin, Eccleston.


Piping mot Cissé
Utlånte Djibril Cissé måtte tåle å bli pepet på av egne fans da Frankrike spilte hjemme mot Østerrike i en vennskapskamp i Paris på onsdag.  Årsaken skal være at Djibril var involvert i en situasjon mot Paris St. Germain i februar, hvor kjeven til hjemmespilleren Mario Yepes ble brukket.  Mot Østerrike ble Djibril byttet ut i pausen, som avtalt på forhånd, med matchvinner Benzema.  Landslagstrener Raymond Domenech forsvarte etterpå spissen med de mange hårfrisyrene.

- Publikum hadde ingen rett til å pipe.  Han misser sine sjanser, men han gir alt, sa Domenech.  – Jeg vurderte til og med å ikke bytte ham ut slik at fansen skulle føle at de hadde fått viljen sin, men det ville i så fall ha gått utover Benzema.

- Djibril er på vei tilbake fra et langt skadeopphold.  Vi vet hvordan den kurven oppfører seg: i den første måneden er spilleren i skyene og løper ustoppelig, men siden går det opp og ned før man kommer til en bølgedal.  Djibril er nede i bølgedalen nå.


Steve Bennett dømmer
Dommer i lørdagens kamp på Anfield skal være Steven Bennett.