Juniorene spiller kvartfinale i kveld

Liverpool er regjerende mestere i FA Youth Cup. I kveld har de sjansen til å avansere til semifinalen i årets turnering, når de møter Sheffield United på Bramall Lane.

Liverpools juniorlag spiller kvartfinale i FA Youth Cup borte mot Sheffield United i kveld. Avspark på Bramall Lane er kl 20.00. Ved et eventuelt avansement vil de regjerende mestrene møte Newcastle over to kamper i semifinalen. Så langt har de røde slått ut West Bromwich, Chelsea og Reading, og håper å ta sin fjerde skalp i turneringen i stålbyen.

Laget til John Owens og Steve Heighway har fått god tid til å forberede seg til kveldens kamp, ettersom både U18-kampen mot Stoke i helgen og mandagens reservelagskamp mot Newcastle ble utsatt. Men Owens hadde uansett foretrukket å spille disse kampene.

- Det er dumt at vi ikke har fått kamptrening den siste tiden, da du ønsker å spille kamper for å bevare formen. Men det gode er jo selvsagt at vi dermed ikke har fått noen nye skader. Vi har arrangert en internkamp der vi også fikk benytte 4-5 av spillerne som til daglig trener på Melwood. Det har vi ikke hatt mulighet til før de andre kampene. Vi har derfor fått mye tid til å jobbe med hele troppen samlet før kveldens kamp, og det er selvsagt en fordel, sier han til Liverpool Daily Post.

- I de to siste rundene har vi vært involvert i jevne kamper. Chelsea-kampen ble hypet opp som en storkamp, akkurat som mot førstelaget til Chelsea. Mot Reading forventet vi også en jevn kamp. Vi tok ledelsen, og klarte heldigvis å holde på den. Men spesielt i den siste kampen kunne vi ha spilt bedre.

Nå forventer Owens en ny tøff kamp mot Sheffield United, som har imponert i turneringen så langt.

- Vi så Sheffield United slå Middlesbrough i forrige runde. De er ikke noe fysisk tøft lag, slik folk kanskje hadde forventet. De har mange gode spillere som er dyktige med ballen.

- De fleste av våre gutter har rutine fra i fjor, da vi vant juniorcupen. Med unntak av Astrit Ajdarevic, målvakt Martin Hansen og Ryan Flynn har denne gruppen spilt sammen siden de var 10 år gamle. Vi håper det kan slå ut til vår fordel.

- Vi vet allerede hvem vi vil møte i semifinalen om vi går videre i kveld. Jeg så Newcastle slå Swindon 2-1 denne uken. Jeg ønsker ikke å ta noe på forskudd, men jeg gjør jobben min og sjekker ut mulige motstandere i neste runde om jeg har muligheten til det. Men nå fokuserer vi bare på å vinne i Sheffield.

Owens håper at midtbanespilleren Jimmy Ryan skal riste av seg en skade bak i leggen før kampen. Ryan er en viktig brikke på årets juniorlag, og har scoret i de to siste rundene. Det er ellers ventet at Robbie Threlfall (bildet) vil spille, selv om han sliter med en lyskeskade. Ray Putterill får også spille, selv om han ble utvist i akademiligaen nylig. Suspensjonen hans starter først når de røde møter Bolton i seriekamp på lørdag.

Liverpools tropp til kveldens kamp: Hansen, Darby, Burns, Spearing, Threlfall, Barnett, Ryan, Flynn, Lindfield, Woodward, Wignall, Putterill, Ajdarevic, Roberts, Gaughan, Pringle, Behan, Mimms, Awang, Collins, Routledge.

Liverpool.no vil ha en mann tilstede på Bramall Lane i kveld, og vil således oppdatere de viktigste begivenehetene live fra kl 20.00.