Kanonscoring av Riise

John Arne Riise klinte ballen i krysset på Ullevaal. Fernando Torres nettet for Spania. Daniel Agger ble byttet ut før halvtimen var passert av Danmarks kamp, for å unngå suspensjon.

John Arne Riise klinte ballen i vinkelen fra langt holdt, og utlignet til 2-2 for Norge mot Hellas på Ullevaal drøye fem minutter før pause. Det ble også sluttresultatet, noe grekerne naturlig nok var best fornøyd med. Men det var nok tyrkerne som jublet aller høyest over 2-2 på Ullevaal, all den tid de enkelt beseiret Ungarn 3-0 og dermed styrket sine sjanser til en sluttspillplass betraktelig.

I gruppe E vant England enkelt 3-0 over Russland, etter to tidlige scoringer av Michael Owen og en sen scoring av Rio Ferdinand. Steven Gerrard spilte hele kampen, og gjorde en solid figur på den sentrale midtbanen til vertene. Han virket ikke å være plaget av tåskaden. Peter Crouch fikk drøye ti minutter som erstatter for Emile Heskey, mens Scott Carson ikke engang var å finne på benken. Resultatet medførte at England passerte Russland på tabellen, og nå er på andreplass i gruppa bak Kroatia. 

Sami Hyypiä spilte hele kampen for Finland, og bidro til at det ble 0-0 og poengdeling i toppoppgjøret mot Polen i EM-kvalifiseringens gruppe A i Helsinki i kveld. "Forfølgerne" Portugal og Serbia spilte også uavgjort, 1-1, og dermed er situasjonen i teten i gruppa uforandret.

Andriy Voronin startet på benken da Ukraina var vertskap for Italia, men kunne ikke forhindre at Italia stakk av med seieren 2-1 da han kom innpå en halvtime før slutt. Dette resultatet betyr nå at det er små sjanser for at Ukraina når EM-sluttspillet.

Steve Finnan spilte som kjent ikke for Irland i kveld, grunnet sin kneskade. Irene tapte 1-0 for Tsjekkia på bortebane, noe som i praksis betyr at Finnan kan begynne å planlegge en lang sommerferie til neste år. Det må i alle fall et lite under til om Irland skal kvalifisere seg for sluttspillet i Østerrike og Svetis nå.

I gruppe F fikk Daniel Agger og Danmark som ventet lett spill mot Liechtenstein på hjemmebane. Danskene nøyde seg med 4-0, men ledet 3-0 allerede etter 18 minutter. Dermed kunne de ta seg råd til et taktisk bytte, og skiftet ut Agger allerede før halvtimen var spilt. Liverpool-stopperen ville nemlig ha blitt suspendert i Danmarks neste kamp, som er det meget viktige oppgjøret mot Spania, om han hadde pådratt seg gult kort i kveldens kamp.

Spania slet lenge med å få avgjort hjemmekampen mot Latvia i samme gruppe, men Fernando Torres ordnet biffen da han la på til 2-0 med en flott scoring bare fire minutter før slutt. Dermed er Spania forbi Nord-Irland, som tapte 2-1 på Island, og oppe på 2.plass i gruppa, bak Sverige.

I gruppe G fikk Nederland en tøffere oppgave borte mot Albania enn de nok hadde ventet. De oransje vant til slutt 1-0 etter en scoring av Ruud van Nistelrooy på overtid. Ryan Babel startet kampen for hollenderne, men ble offer for et taktisk bytte når han ble tatt av til fordel for klubbkamerat Dirk Kuyt kvarteret før slutt. Nederland er med dette resultatet a poeng med gruppeleder Romania.

Billettinfo Marseille
Billettkontoret på Anfield har i dag offentliggjort hvordan billettsalget til hjemmekampen mot Marseille i Champions League vil foregå. Alle tidligere aksjeeiere får kjøpe billetter fra mandag av, mens alle sesongkortholdere får kjøpe billetter fra torsdag 20.september. Alle fankortholdere kan kjøpe billetter fra onsdag 26.september. Kampen spilles som kjent den 3.oktober.