Kewell trener fortsatt ikke for fullt

Harry Kewell er fortsatt ikke i stand til å gjennomføre hele treningsøkter. Luis Garcia gjør fremskritt. Mohamed Sissoko hemmes av øyeskaden.

Rafael Benitez har et håp om at Harry Kewell kan bli spilleklar i løpet av et par ukers tid. Australieren har som kjent ikke spilt en eneste fotballkamp siden sommerens VM i Tyskland, men nå ser det endelig ut til at rehabiliteringen etter alle skadene går mot slutten.

- Harry nærmer seg stadig et comeback. Han har vært lenge ute med skader, så vi må sørge for at han tar den tiden han trenger for å bli fullt ut restituert. Men han er ikke langt unna nå, sier manageren til liverpoolfc.tv i dag.

- Før øyeblikket tar han del i deler av våre treningsøkter, slik som oppvarming og formasjonstrening. Om ti dager tipper jeg han vil delta i fulle treninger som alle andre. Jeg håper at han skal være kampklar i løpet av to til tre uker. Kommer han i form kan vi få nytte av ham på tampen av sesongen. Det vil være bra for begge parter, legger Rafa til.

Garcia gjør fremskritt
Benitez melder også at Luis Garcia gjør stadige fremskritt etter den alvorlige kneskaden han pådro seg i ligacupkampen mot Arsenal i januar.

- Han gjør fremskritt og kommer seg. Han trenger imidlertid tid. Han var sammen med resten av troppen i Barcelona, og sist vi møttes virket han fornøyd med fremskrittene han har gjort så langt.

Korsbåndskaden var såpass alvorlig at spanjolen først kan begynne å trene igjen omtrent når preseason-treningen starter til neste sesong.

Sissokos øye ikke helt bra
En annen Liverpool-spiller som har opplevd et par skademareritt de to siste sesongene er Mohamed Sissoko. I fjorårssesongen pådro han seg som kjent en alvorlig øyeskade i bortekampen mot Benfica, for deretter å slå skuldra ut av ledd i ligacupkampen borte mot Birmingham sist høst. Begge skadene medførte lange avbrekk for afrikaneren. Nå avslører han til LFC Magazine at øyeskaden fortsatt ikke er helt leget, og at han stadig har problemer med øyet han skadet i fjor.

- Det går greit, men synet er ikke like bra som før. Jeg har fortsatt problemer med øyet, spesielt når det er mye solskinn, forteller han.

- Noen ganger får jeg smerter, og kan ikke se skikkelig, så jeg må alltid bruke solbriller når solen skinner. I kampen mot Manchester United nylig var det en situasjon der jeg stod utenfor deres straffefelt klar til å motta ballen. Den hadde blitt sparket høyt opp i luften, og da den dalte fikk jeg solen i øyet. Jeg kunne ikke se ballen skikkelig. Jeg mistet den av syne et sekund, og det endte med at jeg sparket den rett opp i lufta igjen, når jeg egentlig hadde tid til å ta den ned og kontrollere den. Jeg opplever slike problemer, men det skjer heldigvis ikke så ofte.

- Alt tatt i betraktning er jeg bare glad over at jeg er i stand til å spille fotball igjen. Jeg føler jeg har gjort enorme fremskritt siden det øyeblikket jeg ble fortalt av legen i Portugal at jeg sannsynligvis aldri kunne spille fotball igjen. Jeg er takknemlig for hver dag jeg kan spille fotball. Jeg tenkte faktisk på det før Barcelona-kampen, at det var ganske nøyaktig ett år siden jeg ble skadet mot Benfica. Jeg antar jeg har vært heldig. Sammenligner man en slik skade med all elendigheten som finnes i verden, så er det egentlig ikke mye å snakke om, avslutter Sissoko.