Kjærkomment drømmemål

Peter Crouch er Liverpools toppscorer totalt, men Rafa Benitez mente likevel at fulltrefferen mot Bolton var viktig for en spiss som har slitt med mål og tillit i det siste.

10 mål står Peter Crouch bokført med denne sesongen.  Det akrobatiske saksesparket foran The Kop i går var likevel angriperens første scoring siden hjemmekampen mot PSV 22.november.  Åpningsmålet mot Bolton var samtidig bare hans tredje i Premier League, og han hadde ikke nettet i ligaen siden 28.oktober mot Aston Villa.

Det er liten tvil om at Dirk Kuyt og Craig Bellamy har vært det foretrukne spissparet til Rafa Benitez de siste ukene, men samtidig lå det i kortene at manageren ville rotere på sitt mannskap under det harde juleprogrammet.  Det betydde at Peter Crouch fikk sjansen fra start mot Blackburn 2.juledag, men det vi husker best fra den kampen var at den lange 25-åringen sløste med mulighetene foran en god Brad Friedel.

En skade for Craig Bellamy bidro til at Peter fikk en ny mulighet mot Bolton, og selv om han også brente sjanser mot gjestene fra Lancashire gjorde han altså det viktige 1-0 målet foran The Kop.  Rafael Benitez var ikke den eneste som vurderte det som en viktig scoring både for laget og spilleren.

- Målet til Crouch var viktig for ham, bekrefter Rafa.  – Han kunne ha scoret flere, og det var synd at deres keeper gjorde noen gode redninger.

- Du kan alltid bli bedre som spiss.  Det å time løpene inn i straffefeltet er noe enkelte angripere gjør naturlig, mens Peter er blitt bedre til det.  Han forstår mer nå.

- Jeg snakket med Peter etter kampen mot Blackburn og han vet at han gjorde noen feil.  Jeg fortalte ham at dersom han jobbet hardt nok ville han også begynne å score igjen.

Peter Crouch har spilt 17+11 kamper totalt denne sesongen, og scoret 10 mål.  5 av disse er i Champions League.

Craig Bellamy har vært på banen i 19+6 kamper og notert seg for 6 nettkjenninger.  Tallene til Dirk Kuyt er 21+6 og 7.

I ligaen er det Kuyt som er mestscorende for LFC.  Han har alle sine 7 mål på 17+3 kamper i Premier League.  Bellamy har 5 mål på 14+2 kamper, mens Crouch har 3 på 10 starter og 9 innhopp.  Det er altså ikke store forskjeller på målhungeren til Liverpools mest benyttede spisser.