Kuyt ber publikum om hjelp

Dirk Kuyt tror publikum vil hjelpe Liverpool til å nå finalen i Aten. Rafa håper Finnan blir kvitt nakkeskaden før returkampen. Mourinho måtte gjøre pinlig rettrett.

Dirk Kuyt tror Anfield-publikumet kan bli tungen på vektskåla i returkampen mot Chelsea kommende tirsdag. Nederlenderen tror at The Kop kan bidra til at de helrøde henter inn 0-1 fra den første kampen.

- Dette var selvsagt ikke det resultatet vi hadde håpet på, uttalte Kuyt til mediene etter gårsdagens kamp på Stamford Bridge.

- Men vi er bare halvveis så langt. Vi ønsket å vinne eller i det minste spille uavgjort i denne kampen, men resultatet ble slik det ble, og nå må vi bare sørge for at vi scorer først på Anfield, legger han til.

- Anfield-publikumet er noe for seg selv, og de trenger ingen oppmuntring for å skape en fenomenal stemning tirsdag kveld. Europacupkvelder på Anfield kan ikke sammenlignes med noe, og nå må vi sørge for at vi produserer et spesielt resultat også. Med supporterne bak oss har vi en sjanse til å nå finalen, mener Kuyt.

Håper Finnan blir kvitt nakkeskaden
Spissen får støtte av sin manager.

- Vi behøver å gjøre ett mål, og så får vi se hva som skjer. Scorer vi to, som i ligaen, vil vi være i finalen, konkluderer Rafael Benitez, og forutsetter da at de røde ikke slipper inn noen.

- Jeg vil anslå at vi har 50% sjanse til å gå videre, men vi vet at Chelsea er et meget godt lag, spesielt på kontringer. Det må vi være oppmerksomme på. De har rutinerte kvalitetsspillere, så det blir vanskelig. Men både våre spillere og våre supportere vil kjempe fra begynnelse til slutt på Anfield.

- Vi klarte å hindre dem i å score på Anfield i ligaen, og vi vil prøve å gjøre det igjen. Vi må vinne mot et bra lag, men vi vant 2-0 i januar og det er beskjeden mine spillere får nå også. Vi har klart det før, så vi vet vi også kan klare det igjen.

Manageren håper å få tilbake Steven Finnan til returkampen. Iren måtte stå over sin tredje kamp på rad grunnet en nakkeskade.

- Vi spiller mot Portsmouth i neste kamp. Det blir viktig for oss å holde spillerne friske og raske til tirsdag, men vi vil prøve å vinne. Vi fikk et problem ettersom Steve Finnan ikke kunne spille mot Chelsea, men alle lag har skadeproblemer. Vi får se hva som skjer, men jeg håper at Finnan skal kunne spille i returen.

Mourinho måtte gjøre rettrett
Etter å ha kommet med knallhard kritikk av dommer Markus Merk for ikke å ha gitt Chelsea et straffepark for en hands på Alvaro Arbeloa i går kveld, måtte Chelsea-manager Jose Mourinho gjøre en pinlig rettrett når han ble gjort oppmerksom på at forseelsen var godt utenfor straffefeltet.

- For det første er det hands, det er det ikke tvil om. Jeg vet ikke om det var innenfor eller utenfor 16-meteren. Dommeren var topp utenom tabben med den handsen. Det var en stor feil, men dersom det bare var frispark vil det ha redusert våre muligheter til å gjøre mål. Han gjorde en feil, og som vanlig går feildømmingen i Chelseas disfavør, uttalte en snurt Mourinho.

- Jeg har ikke sett repetisjon av situasjonen, men dersom Mourinho sier at det var et straffespark, er jeg sikker på at det var et straffespark, var den ironiske kommentaren fra Rafael Benitez til blemmen fra Mourinho.