Kuyt håper på avansement

Dirk Kuyt håper på et godt resultat når han returnerer til fedrelandet. Benitez advarer mot å ta lett på PSV. Koeman glad for å kunne fokusere på Champions League.

Dirk Kuyt returnerer til Nederland med håp om å gå helt til Champions League-finalen i Aten. Men først må altså landsmennene i PSV beseires i kvartfinalen.

- Dette er min første sesong i Champions League, og jeg elsker det. Jeg vet vi kan nå finalen. Seieren over Barcelona i forrige runde var det beste øyeblikket i karrieren min. Det var en spesiell kveld på Anfield, og nå ønsker jeg å oppleve flere slike kvelder, sier han til Press Association.

- Kvelder som dette var årsaken til at jeg flyttet til Liverpool, og det er ingen bedre følelse enn å eliminere tittelforsvarerne. Vi fortjente å gå videre over de to kampene. Barcelona har trolig bedre enkeltspillere enn oss, men vi fungerer godt som lag og beviste det.

- Med god lagånd og stor arbeidsinnsats kan vi slå alle lagene som er igjen i turneringen. I kvartfinalene er det bare gode lag, og alle kan vinne nå. Klarer vi å spille like bra som mot Barcelona kan vi slå alle, PSV inkludert. Forskjellen på lagene er liten, og det er viktig at vi spiller opp mot vårt beste i morgen.

- Det finnes ikke noe som er større å vinne enn Champions League, selv om våre fans desperat ønsker seg en ligatittel. Nå må vi ikke tenke for langt fremover. Vi må slå PSV først, og det blir en tøff oppgave. Du får ingen medaljer for å nå kvartfinalen, og seieren over Barcelona betyr ingenting nå. Vi må yte maks også mot PSV.

- Vi må holde fokus på de forestående kampene, og spille like godt i resten av turneringen som vi har gjort så langt.

Zenden advarer
Landsmannen Boudewijn Zenden tror PSV vil være vanskeligere å beseire nå enn de var i gruppespillet, da Liverpool spilte 0-0 i Eindhoven og vant 2-0 på Anfield.

- I gruppespillet spiller alle lagene mer kalkulert enn når det er snakk om cup. Den første kampen i gruppespillet var en slik kamp ingen av lagene turte å tape, derfor ble det også spilt på en bestemt måte. Vi klarte 0-0, og det var noe vi bygde videre på.

- Da vi møttes på Anfield var begge lag allerede klare for avansement fra gruppespillet, og det handlet egentlig bare om hvem som skulle vinne gruppen. Vi ønsket det mest, og spilte bra den kvelden. Nå står to helt nye kamper for døren, med mye større press på begge lag ettersom man er nærmere en finale, konkluderer Zenden.

- Vi må spille opp mot vårt beste
Rafael Benitez advarer sine spillere mot å undervurdere PSV dagen før dagen. Han påpeker at de røde ikke må la seg lure til å tro at dette blir lett fordi nederlenderne har flere sentrale spillere på skadelista.

- Ingen må la seg lure til å tro at PSV ikke vil kjempe som gale for nå semifinalene. Vi vil ikke undervurdere dem. De slo Arsenal i forrige runde, og topper den hjemlige serien. Uansett hvilke problemer de måtte ha med form og skader, så vil de gi alt de har for å gå videre. De vet hvor viktig Champions League er, og vil ikke gi noe ved dørene, sier Benitez til Press Association.

- De har noen defensive problemer, men av og til kan slikt virke inspirerende. Alex er en viktig spiller for dem som ikke vil spille. Det samme gjelder spissen Arouna Kone. Men av og til kan spillere som erstatter slike karer yte over evne. Det er en fare for oss.

Foruten Alex og Kone vil også PSV savne den rutinerte forsvareren Michael Reiziger, men en annen forsvarer, Carlos Salcido, var tilbake etter skade i helgen.

- Vi har hatt spioner på kampene deres, og vi så dem da de tapte 5-1 hjemme mot Ajax. Det var et sjokk. De prøvde å spille med tre bak, og lykkes ikke med det. Normalt sett har de imidlertid god balanse i laget, og slipper inn få mål. Samtidig scorer de mye. De vil nok prøve å komme tilbake til normalt nivå mot oss, uttaler Benitez.

- De har også slitt litt på keeperplassen, men med et sterkt forsvar ellers er de vanskelige å få has på. PSV hadde folk på Anfield for å spionere på oss, og de vil ha sett at vi gjorde fire mål mot Arsenal, som de selv danket ut av Champions League i forrige runde. Jeg tror ikke dette forandrer måten de tenker på. Vi vet de har et godt og farlig lag. Men samtidig vet de at de må spille veldig bra hjemme og score mål, fordi de vet at det blir tøft på Anfield.

- Vi kan vinne i Eindhoven
Peter Crouch tror på sin side at PSV vil være bekymret etter at Liverpool banket Arsenal, og mener at de røde er i stand til å vinne på Phillips Stadium.

-Vi gjorde en kjempekamp mot Arsenal, og det vil bekymre PSV. Vi får også noen spillere tilbake som ikke var med i den kampen, og vi har en god sjanse til å vinne. Vi har selvtillit nå. Det blir en stor kamp, der vi må spille opp mot vårt beste, konkluderer spissen.

Koeman fokuserer på Champions League
Etter noen skuffende resultater på hjemlig grunn, er PSV-trener Ronald Koeman opptatt av å skifte fokus og tenke på Champions League nå. Hjemmelaget har nemlig ikke vunnet noen av sine tre siste kamper.

- Dette er en sjanse til å legge problemene vi har hatt i hjemlig liga bak oss for noen dager. Det er ikke noe problem å motivere spillerne for møter med Liverpool. Oppgaven er vanskelig, fordi Liverpool er et stort lag. Jeg vil være tilfreds med en målløs kamp i morgen, selv om jeg vil være enda mer henrykt om vi vinner 1-0.

- Vi har noen skadeproblemer, etter at vi har spilt tre kamper i uka en stund nå. Ibrahim Afellay vil ha en scan på sykehuset i kveld. Resultatet av den vil avgjøre om han kan spille eller ei. Det avgjør vi ikke før i morgen.

I tillegg til allerede nevnte Alex, Kone og Reiziger vil også PSV måtte unnvære Alcides og John de Jong.