Kuyt klar for generalprøven

Dirk Kuyt er klar for Liverpools generalprøve - Rotterdam-turneringen. Han tror tapet for AC Milan i Aten vil virke motiverende på de røde denne sesongen. Gillett kjøper seg inn i NASCAR-lag.

Dirk Kuyt slår fast at det smertelige tapet for AC Milan i Champions League-finalen i vår har ført til at Liverpool-spillerne nå er mer målbevisst enn noen sinne på å ta hjem ligatittelen. Uttalelsen kom da nederlenderen representerte de røde under åpningen av Port of Rotterdam Tournament i går.

Kuyt og førstelagstrener Alex Miller dro i forveien til Rotterdam, mens Rafael Benitez og resten av troppen flyr over kanalen nå i morgentimene. I kveld skal som kjent de røde spille mot Shanghai Shenhua.

- Det var et slag i ansiktet å ikke vinne noe i fjor. Noen ganger er forskjellen mellom suksess og fiasko veldig liten. Det så vi i Champions League-finalen. Hadde vi klart å vinne den, ville vi virkelig ha vært på offensiven, men det ble et knepent tap selv om jeg gjorde mål i Aten, sa Kuyt.

- Det var veldig skuffende. Når du spiller for en klubb som Liverpool forventer du å vinne trofeer, og det var veldig frustrerende å tape på den måte vi gjorde. Forhåpentligvis gir det også ekstra motivasjon nå. Vi ønsker alle å vinne noe, og vi håper å rette på inntrykket i sesongen som kommer. Jeg har virkelig tro på at vi kan få en god start på sesongen i år. Vi har jobbet hardt under sesongoppkjøringen, og gleder oss til at alvoret begynner. Denne turneringen i Rotterdam blir vår generalprøve.

Kuyt regner med at det blir et følelsesladet gjensyn med Feyenoord-fansen.

- De andre Liverpool-spillerne har spurt meg om Feyenoord, klubben og hva vi kan forvente fra publikum. Jeg har fortalt dem at de må forvente noe spesielt, og jeg ser virkelig frem til kampene her i Rotterdam. Det er nå nesten ett år siden jeg dro herfra, og jeg er glad for å være tilbake og spille her i helgen. Nå ønsker jeg å vise publikum at jeg har blitt en bedre spiller.

Gillett kjøper seg inn i NASCAR
Liverpool-eier George Gillett er i ferd med å bruke ytterligere av sin formue på sport - denne gang motorsport. Til avisen St. Petersburg Times bekrefter han at han er i ferd med å kjøpe seg opp i Evernham Motorsports. 67-åringen vil ikke si hvor stor andel han er i ferd med å kjøpe, annet enn at det handler om en majoritetsandel. Gillett forteller at han har vært interessert i å kjøpe et NASCAR-lag i tre år nå, og ser nå altså ut til å lykkes med det.

Warnock veddet mot Liverpool
Tidligere Sheffield United-manager Neil Warnock er ute med sin biografi. Der avslører han blant annet at han veddet på at Liverpool ville tape Champions League-finalen mot AC Milan fordi han var forbannet på Rafael Benitez.

Liverpool Daily Post gjengir i dag sitater fra boken. Der retter Warnock sterk kritikk mot Benitez for å ha stilt med et tilnærmet reservelag da man tapte ligakampen mot Fulham i april. Et resultat som den avgåtte manageren mener kostet hans lag plassen i Premier League.

- Da vi ankom Villa Park til vår nest siste kamp for sesongen, fikk jeg vite hvilket lag Benitez hadde tatt ut til kampen på Craven Cottage den ettermiddagen. Liverpool hadde slått Chelsea i Champions League-semifinalen tirsdagen i forkant, og jeg var nysgjerrig på hvordan det ville slå ut mot Fulham. Men jeg trodde aldri at Benitez ville synke så dypt som han gjorde. Han lot ni førstelagsspillere hvile. Ni. Det var ennå to uker til Champions League-finalen. Jeg kunne ikke forstå det, skriver Warnock i boken sin.

- Jeg hadde ikke engang hørt om to av spillerne han benyttet i den kampen. Seriøst. Det viste total mangel på respekt for oss. Jeg vet han må tenke på interessene til sitt lag, men hvorfor hvile praktisk talt hele laget når finalen fortsatt er så langt unna? Han benyttet de samme spillerne en uke senere, i deres siste kamp mot Charlton. En kamp som ikke hadde noen som helst betydning. Jeg hatet Benitez da jeg så det laget han stilte med mot Fulham. Det høres forferdelig ut, men det er hva jeg gjorde.

Unggutter jakter ny klubb
Jimmy Ryan og Josh Mimms ble frigitt av Liverpool etter fjorårssesongen. Nå jakter begge ny klubb. Ryan prøvespiller for tiden i Shrewsbury, og kom inn som innbytter da de tapte 2-0  hjemme i en treningskamp mot Manchester City i går. Keeper Mimms prøvespiller nå for irske Bohemians. De tapte 1-0 for Sunderland i en treningskamp i helgen. Mimms ble byttet inn allerede etter drøye halvtimen av den kampen. Sisteskansen har tidligere i sommer også vært på prøve i Wolverhampton.