Kuyt med advarsel til Chelsea

Kuyt tror at Liverpool er bedre enn når man møtte Chelsea sist. Warnock og Neill i ren byttehandel? Threlfall og Hammill uttatt på England U19. Insúa igjen på benken.

Dirk Kuyt tror at vi får se et annerledes Liverpool-lag enn det som tapte på Stamford Bridge tidligere i sesongen. Rafael Benítez jakter sin første seier mot Jose Mourinho i Premier League, samtidig som det nærmer seg overgang for Lucas Neill. Dirk Kuyt mener at kampen mot London-laget vil være de rødes ”siste mulighet” til å kunne ta opp kampen med de to beste denne sesongen.
- Det var akkurat hva vi trengte etter tirsdagens kamp, tre scoringer og buret rent, uttaler Dirk Kuyt om lørdagens seier til Liverpool Echo.

- Jeg synes vi spilte bra over hele banen, og nå kan vi se fram til det som skal skje mot Chelsea til helgen.

- Hvis vi skal ha noen mulighet på 2.plassen, så vet vi at de må beseires. Jeg er sikker på at det vil bli en stor kamp med god atmosfære. Vi kan nesten ikke vente.

- Folk snakker om statistikken mot topplagene, men for ikke så lenge siden fikk vi høre at vi ikke klarte å vinne borte. Vi har klart å endre på det nå (to strake borteseirer, red.anm.), så nå er vi klare for Chelsea.

- Vi har vist at vi er i god form i Premier League, med bare tap mot Blackburn, noe vi ikke fortjente. Jeg føler at vi blir bedre, og vi kan møte Chelsea på et godt tidspunkt for oss. Vi spiller bedre enn da vi møtte dem sist.

Kuyt synes også at Benítez har fått urettmessig mye kritikk etter tapene mot Arsenal.
- Hvis man i Liverpool taper 3-6, så vet man at det vil legges mer press på klubben. Som spiller vet man at det bare er en ting å gjøre, og det er å vinne neste kamp.

- Rafa er en topp trener som er spesielt sterk taktisk. Kritikken handler mye om å endre på laget, men England ligner ikke på andre land. Her spiller vi 65 kamper i året.

- Man kunne se mot Watford hvor god han er taktisk, med tre spillere fremme for første gang.

Warnock og Neill i ren byttehandel?
Ifølge Chris Bascombe i Liverpool Echo, så håper Liverpool å fullføre handelen med Lucas Neill fra Blackburn, mens Stephen Warnock går motsatt vei. De røde ønsket i utgangspunket £500000 ekstra for Warnock, men ankepunktet har vært at Blackburn har nektet å betale det. Så fort et kompromiss blir funnet, så vil australieren slutte seg til Anfield-klubben. Nå ser det ut til at en ren byttehandel er det mest sannsynlige. Benítez håper at overgangen kan bli klar i tide til at Neill kan være med i troppen til lørdagens kamp mot Chelsea.

Threlfall og Hammill uttatt på England U19
Robbie Threlfall har fått belønning for godt spill på Liverpools reserve- og juniorlag denne sesongen. Forsvareren er nemlig uttatt på det engelse U19-landslaget til privatlandskampen mot Polen i Bournemouth 6.februar. I 18-mannstroppen finner vi også Adam Hammill, som til nå har spilt for England U19 ved fem anledninger. Paul Anderson og Craig Lindfield har imidlertid ikke blitt innkalt av landslagssjef Brian Eastwick.

Insúa spilte ikke
Argentina U20 beseiret Venezuela U20 6-0 i det søramerikanske mesterskapet i natt. Innlånte Emiliano Insúa satt for tredje gang på rad på benken under hele kampen. I morgen, i den fjerde og siste kampen i det første gruppespillet, møter Argentina Uruguay. De tre beste i hver av de to gruppene avanserer til finalespillet, der det spilles enkel serie.

Gruppe B
Lag K +/- P
Colombia 3 +1 6
Uruguay 3 +1 6
Argentina 3 +5 4
Ecuador 4 0 4
Venezuela 3 -7 3

Turneringen er både kvalifisering til U20-VM i Canada senere i år (fire plasser) og til OL i Beijing neste år (to plasser).