Kuyt rapporterer fra Portugal

Dirk Kuyt forteller om treningsleiren i Portugal, og ser frem til Barcelona-kampen. Ny dato for reservelagskamp. Brannslukking på Nou Camp.

Til sin egen side på icons.com har Dirk Kuyt kommet med en rapport fra Liverpools treningsleir i Portugal.

- Vi har kjørt en treningsøkt om morgenen. Om ettermiddagen har vi spilt golf. Kveldene har gått med til kortspill og en felles middag, opplyser nederlenderen.

- Dette er en fin måte å bli bedre kjent med de andre spillerne på. Spesielt for oss som er inne i vår første sesong i klubben. Jeg har også fått sjansen til å forbedre golfen min. Jeg har ikke spilt mye før, og har ikke handicap. Noen av spillerne i klubben er ganske gode golfere. Nå tar jeg golftimer, og spiller hver uke. Jeg er mye på drivingrangen, og satser på å bli mye bedre. Jeg liker å vinne, og slik er det i golf også.

Kuyt snakker også om forholdet sitt til Liverpools supportere.

- Det er flott å ha vunnet respekten til supporterne. Det har hjulpet meg å finne meg til rette. Jeg har vært veldig heldig. Da jeg var i Feyenoord hadde jeg støtte fra de beste supporterne i Holland, og nå har jeg støtte fra de beste supporterne i England. Støtten de gir fra tribunene er helt ufattelig. Jeg har aldri opplevd maken.

- Jeg ble spesielt imponert over dem den kvelden vi ble slått ut av Carling Cup for Arsenal. Det var en forferdelig kveld. Det var kaldt, det regnet og de betalte mye penger for billettene sine. Likevel var stadion utsolgt.

Supporterne har lansert flere Kuyt-sanger i løpet av sesongen, og hovedpersonen selv forteller at han ser på dette som en stor ære.

- Jeg har hørt fansen synge for meg. Det er noe jeg setter å stor pris på, og ønsker å takke dem for.

Kuyt avslører ellers at han og hans lagkamerater har stor tro på avansement til kvartfinalen i Champions League, til tross for at det er selveste Barcelona som står på motsatt banehalvdel i 1/8-finalen.

- Det blir litt av en kamp – borte mot Barcelona. Vi må forbedre oss radikalt fra Newcastle-kampen, det er sikkert. Jeg mener vi trakk det beste laget i turneringen. De er regjerende mestere. Men jeg tror også vi kan slå dem.

- Det er alltid morsomt å spille mot de beste lagene, og dersom du ønsker å vinne turneringen må du også slå ut de beste på et eller annet tidspunkt. Vi er heldige som har fordel av hjemmebane i den siste kampen. På Anfield vil vi ha vårt fenomenale publikum i ryggen.

Ny dato for reservelagskamp
Liverpool FC opplyser i dag at den utsatte reservelagskampen mot Sheffield United har fått ny dato. Kampen, som skulle ha vært spilt onsdag 7.februar, ble utsatt på grunn av en frossen bane. Den vil nå bli spilt på Chesterfields bane Saltergate onsdag 11.april i steden.

Brannslukking i Barcelona
I Barcelona prøver man nå å samle sine tropper før Liverpool gjester Nou Camp, etter de siste dagers interne uoverensstemmelser. Blant annet gikk Samuel Eto’o hardt ut og kritiserte trener Frank Rijkaard og Ronaldinho, og hevdet også at spillergruppen var splittet i to leire. Lagkaptein Puyol går nå ut og hevder at spissen har blitt feilsitert i media.

- Det har vært hevdet i mediene at spillergruppen er splittet i to grupperinger. Samuel har imidlertid aldri sagt at det eksisterer to grupper. Han refererte bare til at folk på utsiden tror dette. Jeg kan forsikre alle om at troppen står samlet, og ønsker bare å oppnå så gode resultater som mulig for Barcelona.

Puyol avslører imidlertid at det har vært holdt et krisemøte for å renske luften innad i troppen.

- Vi har snakket sammen om dette i garderoben, da det var viktig å få snakket ut. Det har vært en misforståelse rundt hva Ronaldinho har sagt, og alt skjedde som en konsekvens av det, forklarer Barca-kapteinen.