Kuyt vil bli toppscorer

Dirk Kuyt tror han vil ligge mer på topp og gjøre flere mål med Fernando Torres som spissmakker. Europacupdrakten blir forsinket.

Dirk Kuyt har ambisjoner om å fylle Robbie Fowlers sko, ved å etablere seg som Liverpools mest målfarlige spiss. Mange av nederlenderens kritikere mener at han ligger for dypt og er for lite tilstede inne i feltet når de røde angriper. Rafael Benitez skal ifølge Liverpool Echo nå imidlertid være i ferd med å gi Kuyt mer frihet til å ligge igjen på topp og ikke måtte jobbe så hardt hjemover. Dette i håp om at spissen skal finne veien til nettmaskene like ofte som han gjorde i Feyenoord.

- Jeg er sikker på at jeg vil spille bedre denne sesongen. I fjor fikk jeg ikke med meg hele sommeroppkjøringen, og kjente heller ikke de andre spillerne i klubben så godt. Nå har jeg funnet meg mer til rette, og de vanskene jeg hadde i begynnelsen av min karriere på Anfield er historie. Jeg kan dermed fokusere helt og holdent på spillet mitt, og jeg har en god følelse foran denne sesongen, sier Kuyt til Echo i dag.

- Karer som Robbie Fowler og Michael Owen er kjent som et par av de beste spissene Liverpool noensinne har hatt, og dette er en flott mulighet for meg til å bli nevnt i samme åndedrag som dem. Jeg ønsker å bli Liverpools toppscorer, og nå ser jeg frem til å få sjansen til å bevise at jeg kan klare det.

- Jeg gjorde mange mål i Nederland, men i England har det vært mye vanskeligere. Men jeg tror fortsatt at jeg kan gjøre det samme her som jeg gjorde i Nederland, samtidig som jeg tror at jeg kan gjøre mer for laget enn bare å score mål. Det er viktig for meg å gjøre den jobben jeg blir bedt om å gjøre, og det inkluderer å jobbe hardt og være tilrettelegger også.

- I fjor måtte jeg bli vant med ulike spisspartnere og jeg spilte også mot bedre forsvarere enn jeg var vant med fra Nederland. Premier Leeague har noen av de beste forsvarsspillerne i verden, og det må du venne deg til. Nå ser jeg frem til den kommende sesongen med større iver enn i fjor.

- Andriy Voronin og Fernando Torres er andre spisstyper enn Robbie Fowler og Craig Bellamy var, så jeg kommer kanskje til å få en noe annerledes rolle. Fernando liker å komme dypere for å hente ballen, så når jeg spiller sammen med ham får jeg sjansen til å ligge høyere i banen, noe jeg trives med. Det var mer slik jeg var vant med å spille i Feyenoord. Alt avhenger av hvem jeg har som spisspartner, men uansett er det viktigst å spille og vinne kamper og hjelpe så mange som mulighet til å score mål.

Kuyt har ikke funnet veien til nettmaskene i noen av treningskampene denne sommeren, men han hadde en ball inne mot Feyenoord som verken dommer eller linjemann oppfattet var over streken.

- Jeg syntes det var en flott scoring, men når jeg så til siden så skjønte jeg at verken dommer eller linjemann hadde noen god posisjon. Det var skuffende at målet ikke ble godkjent, men det er bedre at dette skjer nå enn noen uker frem i tid, sier spissen filosofisk.

- Lykken stod meg ikke bi i sommerkampene. Jeg har følt meg i god form, og synes at jeg har spilt bra og kommet i gode posisjoner, men av og til har jeg vært uheldig. Mot Portsmouth i Hong Kong gjorde David James en rekke gode rednnger. Forhåpentligvis sparer jeg på konfekten til alvoret begynner. Jeg er sikker på at målene vil komme.

- Sommertreningen er viktig, men nå handler alt om kampen mot Aston Villa. Jeg vil heller score i og vinne den kampen enn å score i treningskamper, avslutter nederlenderen.

Europacupdrakten blir forsinket
Adidas bekrefter i dag at Liverpools nye sorte bortedrakt beregnet for spill i europacupene ikke vil bli å få kjøpt før 6. september. Drakten vil ikke bli å finne i noen butikk før denne datoen. Dette er en noe forsinket lanseringsdato i forhold til de opprinnelige planene.