Landskampene ødeleggende for Gerrard

Landskampene kan ha hatt negativ effekt på Gerrards form. Rafa presiserer benkingen av Torres. Hyypiä forsvarer Benítez' rotasjonspolitikk. Riise og Aurélio fyller år.

Steven Gerrard sliter med å finne tilbake til formen han viste før skadeoppholdet. Rafael Benítez mener at noe av grunnen kan være at kapteinen spilte begge Englands EM-kvalifiseringskamper. Mot Israel var Gerrard på banen i 71 minutter før han forlot banen med krampe, men spilte samtlige minutter mot Russland.
- Det kan være at to kamper for England kan ha hatt innvirkning.

- De (Englands stab) visste (hva jeg følte angående Gerrard skulle spille begge kampene), men i denne situasjonen snakket alle om hvor viktig det var for England.

- Hans landslag er England, men det er klart at alle disse spillerne ikke kan spille 90 minutter i hver kamp.

- Gerrard var ikke 100% fysisk klar. I disse kampene må man holde et virkelig høyt tempo. Hvis man spiller mange kamper på rad i 90 minutter, spesielt når man ikke er i form, så vil man normalt sett få problemer.

- Jeg valgte ikke å starte med Gerrard mot Portsmouth. Jeg ser spillerne i trening. Jeg vet om de er slitne eller ikke. Man må avgjøre slik før kampene.

Rafa presiserer benkingen av Torres
Flere har reagert på at Benítez startet med Torres på benken mot Birmingham. Spissen ble ikke byttet inn før det gjensto 30 minutter.
- Nå snakker alle om Torres, men med Voronin og Kuyt får vi rom og kan få til gode bevegelser. Det var vanskelig å spille mot Birmingham. De lå dypt, trangt og kompakt. Det var ikke lett å finne rom. Man må være smart og analysere kampen. Man må spille annerledes. Man må tenke på hvordan man skal skape seg rom. Voronin beveger seg godt og han har evner.

- Å snakke om å bruke én spiss eller en annen er lett etter kampen, enten vi skulle ha brukt Crouch eller Torres.

- Man kan alltid gå over til plan C, som er å ha én spiss med hodeegenskaper, noe vi gjorde med Crouch, men jeg liker ikke å bruke den så mye. Plan B var å beholde angrepet.

- I de siste 20 minuttene klarte vi ikke å vinne andreballene. Vi ga dem muligheter til å komme fremover.

- Den siste uken har lær meg at vi må være mer presise foran mål.

- Å spille uavgjort mot Portsmouth etter landskamper er ikke dårlig hvis man ser hvordan andre lag spilte. Uavgjort i Portugal i åpningskampen iChampions League er ikke dårlig. Ok, mot Birmingham er det klart at vi tapte to poeng.

- Vi må analysere hvorfor vi ikke klarer å score det første målet.

Hyypiä forsvarer Rafa
Sami Hyypiä støtter Rafael Benítez rotasjonspolitikk. Manageren gjorde bare to forandringer i startoppstillingen mot Birmingham, men har blitt sterkt kritisert for å ha startet med Fernando Torres på benken.
- Manageren gir oss lagoppstilingen først én og en halv time før kampen. Noen ganger forteller han enkeltspillere at de skal spille.

- Alle vet at manageren liker å bytte spillere, og han kommer ikke til å endre stil. Ingen sa noe om det på begynnelsen av sesongen, da vi vant kamper.

- Men fordi vi har spilte uavgjort i noen kamper, begynner folk å snakke om dette igjen. Det er dumt. Det er hans stil, og han kommer ikke til å endre på det.

Hyypiä blir 34 om et par uker. Finnen tror selv at han vil ha stor fordel av på Rafas rotasjonspolitikk.
- Det er managerens avgjørelse om jeg spiller eller ikke. Men jeg er ikke 20 år lenger. Restitusjonstiden er ikke den samme som da jeg var ung. Men jeg er alltid klar når han trenger meg.

- Den uheldige skaden til Agger betyr at jeg får noen kamper nå. Jeg er ikke glad for måten jeg får dem på. Jeg foretrekker at Danny er frisk og kan hjelpe laget.

Riise og Aurélio fyller år
John Arne Riise blir 27 år i dag, mens Fabio Aurélio fyller 28. Vi gratulerer!