Landskamper i kveld

Flere røde kommer til å være involvert i landskamper utover dagen og kvelden. Her får du en liten oversikt om hvem som møter hvem, og hvor du kan se kampene.

Første lag ut i dag er England, som tar i mot Estland på Wembley. Estland klarte uavgjort mot Makedonia sist, men har som forventet slitt i også denne kvalifiseringen, og har kun slått Andorra. Andorra er også den eneste nasjonen de har bak seg i gruppe E. Før kvalifiseringskampene i september så det mørkt ut for McClarens menn - men to overbevisende seire på Wembley har ført de opp på andreplassen, som gir direkte plass i nesteårs mesterskap. Engelskmennene er tre poeng bak Kroatia, som også har bedre målforskjell. Det er forventet at Steven Gerrard starter kampen, mens Scott Carson og Peter Crouch må finne seg i en plass på benken. Wayne Rooney og Michael Owen kommer til å starte på topp. Ettersom John Terry er ute med kneskade, vil vår kjære kaptein også dra på seg kapteinsbindet for England. Kampen vil bli sendt på Viasat 4, med avspark 16.00 norsk tid.

En annen som er i aksjon kl 16.00 er Andriy Voronin. Den langhårede angriperen og hans Ukraina møter Skottland på Hampden Park. Gultrøyene hadde en realistisk sjanse til å nå nesteårs sluttspill før forrige kvalikrunde - men klarte kun uavgjort mot Georgia, og tapte så for Italia. Skottland derimot, har gjort sakene sine vanvittig bra så langt, og topper gruppe B foran Italia og Frankrike. Sist slo de nettopp Frankrike borte, og laget flyr høyt om dagen. Andriy Voronin har nok en del å bevise, etter krangelen med landslagssjef Oleg Blokhin sist - og mye tydet på at den tidligere Bundesliga-proffen hadde spilt sist siste kamp for sitt land. Kampen blir sendt direkte på Canal+ Sport.

Dirk Kuyt kommer ikke til å være involvert når Nederland i kveld spiller toppkamp i gruppe G mot Romania. Romania topper gruppa på bedre målforskjell, og Bulgaria jager like bak. Ryan Babel er med i troppen, men det har ikke kommet opplysninger om han vil starte kampen. Avspark i Romania er 19.15 - men kampen vil ikke bli vist på noen nordiske kanaler.

Danmark mot Spania er nok en kamp som under vanlige omstendigheter ville vært meget interessant sett med røde øyne. Med Xabi Alonso og Daniel Agger begge ute med tretthetsbrudd, og Fernando Torres ute med lyskestrekk, blir neppe noen Liverpool-spillere involvert her i dag - ettersom Iker Casillas ser ut til å være Luis Aragones førstevalg mellom stengene. Pepe Reina må dermed finne seg i å ta plass på benken. Kampen kommer likevel til å bli interessant. Danmark er så godt som ute av valsen, etter skandalen i Parken - og det skal mye til om vi ser danskene og deres Rooligans i Østerrike og Sveits neste sommer. Spania ligger á poeng med Sverige på topp av gruppa, men har en kamp mer spilt. Nord-Irland jager tre poeng bak. Da lagene møttes i mars vant Spania 2-1, og det er nok en noe de gjerne vil gjenta. Denne kampen blir sendt på NRK2, med avspark kl 20.00

Yossi Benayoun er kaptein for Israel, som i dag møter gruppeleder Kroatia på bortebane. Israel har etter stortapet for England liten mulighet for å nå mesterskapet. Denne kampen blir ikke sendt på noen av de nordiske kanalene. Avspark er 20.15.

I gruppe D får Irland en tøff oppgave når gruppeleder Tyskland gjester Croke Park. Irland ble trukket i en vanvittig tøff gruppe, med både det tyske maskineriet og Tsjekkai - og de to forhåndsfavorittene har levert. Tyskland topper gruppa, og har to poengs forsprang til Tsjekkia, med en kamp til gode. Fra Tsjekkia og ned til Steve Stauntons menn er det seks poeng - og det skal mye til for at det blir tur til Østerrike og Sveits for Steve Finnan og co. Det er ventet at Finnan vil starte kveldens kamp, etter at han måtte stå over de to siste på grunn av sin kneskade. Denne kampen blir sendt i opptak på Viasat Sport 2 kl 22.45 - og på SportN like over midnatt.

Også Sami Hyypiä vil være involvert i kveld. Finland reiser til Belgia, i en utrolig viktig kvalikkamp. Finnene har gjort det overraskende sterkt i denne kvalifiseringen, og ligger på andreplass i gruppe A, to poeng bak Polen. Portugal jager to poeng bak Finland igjen - men har en kamp til gode. Belgia har gjort det helt middels - og har tapt hjemme for både Portugal og Polen. Denne kampen blir sendt på finsk Canal+ Sport 1 - med avspark 20.45

Javier Mascherano og Argentina starter i dag kvalifiseringen for VM-sluttspillet i Sør Afrika i 2010. Liverpools midtbanesliter spiller en viktig rolle i dette Argentina-laget, som sent i kveld får besøk av Chile på El Monumental. De hvite og lyseblå er naturligvis storfavoritter - men sliter tradisjonelt når de møter Chile - og de tre siste oppgjørene har endt med uavgjort. Denne kampen har avspark 22.40, og blir sendt direkte på SkySports 1.