Landskamper utsetter kontraktsignering

EM-kvalik ser ut til å forskyve Liverpools planer om å skrive nye kontrakter med klubbens støttespillere. Gerrard akter å prioritere ligaen. Fem legender til Haugesund i juni.

Landslagsfotball kan stikke kjepper i hjulene for Liverpool-ledelsen, som hadde tenkt å sluttforhandle nye avtaler med en rekke av klubbens største stjerner denne uken. Kontraktsforhandlingene med flere av klubbens støttespillere ble lagt på is under oppkjøringen til Champions League-finalen, og Rafael Benitez ivrer nå etter å få disse avtalene på plass før han starter på sommerens shoppingrunde.

Steven Gerrard og Jamie Carragher har allerede muntlig sagt ja til nye avtaler, mens Jose Reina også har hintet om at han er ivrig etter å skrive en ny langtidskontrakt med klubben. Men nå må man sannsynligvis vente til etter EM-kvalifiseringskampene den kommende uken før de nødvendige navnetrekkene blir satt på disse kontraktene. Steve Finnan vil også skrive under en ny kontrakt, mens Benitez håper at Xabi Alonso vil gjøre det samme til tross for at Barcelona stadig viser interesse for midtbanespilleren.

Liverpool Daily Post skriver at Benitez nå har tatt en kort ferie, før han returnerer til Anfield for å få ordnet opp i disse kontraktsforholdene. Etter finalen i Aten avslørte spanjolen at han var frustrert over at det hadde tatt slik tid å få ordnet opp i dette, samt å sikre seg de nye spillerne som han ønsker seg i stallen. Uttalelsene til Benitez førte sporenstreks til et telefonmøte mellom George Gillett og Tom Hicks, deres sønnner Foster og Tommy, samt Rick Parry og Benitez selv.

Daily Post skriver at manageren forventer å ha sitt første store sommerkjøp i boks allerede innen utgangen av inneværende uke. Ettersom den spanske sesongen ikke er over ennå, virker det lite sannsynlig at det er en spiller som til daglig har sitt virke i Spania som er på vei inn svingdørene på Anfield. Morgenavisen i Liverpool trekker frem navn som Benficas Simao Sabrosa, Lyons Florent Malouda og West Hams Carlos Tevez som hete tips når det gjelder sommerens første kjøp.

Lokalavisen skriver også at fremtiden til Craig Bellamy, Harry Kewell og John Arne Riise i klubben virker høyst usikker. Sami Hyypiä kan også forsvinne fra klubben, da både Sunderland og Newcastle har den store finnen i kikkerten. Samtidig er det på det rene at Mark Gonzalez, Jerzy Dudek, Robbie Fowler og Bolo Zenden pakker snippesken sin og forlater Liverpool 4.

Daily Post skriver at Momo Sissoko ønsker å forlenge sin Anfield-karriere, dersom han fortsatt inngår i Rafael Benitez sine langtidsplaner. Midtbanespilleren vil, som tidligere nevnt, be om en samtale med Benitez om sin fremtid.

Gerrard akter å prioritere ligaen
Steven Gerrard sier til liverpoolfc.tv i dag at ligaen står øverst på prioriteringslisten hans for neste sesong. Liverpool-kapteinen har tro på at spillertroppen vil bli såpass forbedret i løpet av sommeren at de røde vil ha et lag som er kapable til å kjempe om tronen i engelsk fotball igjen.

- Å vinne ligaen neste sesong har førsteprioritet hos meg, manageren, ledelsen og de andre spillerne. Det er lenge siden klubben vant ligaen sist, og vi må bli bedre på hjemlig grunn og utfordre tetlagene.

- Etter at amerikanerne tok over klubben har optimismen spredd seg, og man føler at supporterne har store forventninger. Spillerne og staben likedan. Vi er alle optimistiske med tanke på fremtiden.

- Laget vil bli styrket, og da er det opp til spillerne å innfri forventningene. Supporterne har gitt oss voldsom støtte, og nå er det på tide å betale tilbake for dette, uttaler Gerrard.

Legender til Haugar og Haugesund
Haugars nettsider melder at fem Liverpool-legender er klare for fotballskolen i juni, og det er ingen hvem som helst som kommer. Sammen har disse fem vunnet alt det går an å vinne, både som lag og som enkeltspillere, og de har en haug med landskamper til sammen. Spillerne det er snakk om er Bruce Grobbelaar, Alan Kennedy, Jan Mølby, David Johnson og selveste John Barnes.

De kommer til å spille en kamp i Haugesund den 27. juni, og vil også delta på et Liverpool-party på Byscenen samme kveld. I tillegg vil de selvfølgelig kaste glans over klubbens fotballskole.

Hvem legendene skal spille mot er foreløpig ikke avklart. Haugar vil gi lokale Liverpool-fans muligheten til å spille mot dem, og holder på å sette sammen en pakke som i tillegg til selve kampen også innebærer middag med stjernene og gratis adgang til partyet på Byscenen.

Dette vil nok koste litt, men samtidig kan det være en "once in a lifetime"-opplevelse. Så om noen ønsker å få virkeliggjort guttedrømmen kan man kontakte Haugarhuset på telefon 52 72 93 36.

De gamle Liverpool-heltene lander på Helganes tirsdag 26. juni, og reiser først hjem to dager senere, 28. juni.