Le Tallec på Anfield inntil videre

Benítez vil gi Le Tallec en ny sjanse? González i Betis til 2013. Tevez vil ikke bestemme seg før etter Copa America. Liverpool-legender til Danmark. Eurosport sender fra U20-VM.

Flere klubber har vist interesse for Anthony Le Tallec denne sommeren, men i går var han tilbake på Melwood etter ønske fra Rafael Benitez. Den franske angriperen var lånt ut til franske Sochaux sist sesong, men nå virker det som om Liverpools manager vil gi franskmannen en ny sjanse, skriver det franske nettstedet Football365.fr. Sochaux skal ha ønsket å forlenge avtalen med Liverpool angående Le Tallec, men den franske klubben er ikke i stand til å komme opp med en finansiell løsning som Liverpool kan godta. Sochaux ønsket seg en ny låneavtale med opsjon på kjøp. To andre franske klubber skal også ha vist interesse for spilleren, men mye tyder nå på at Le Tallec kommer til å starte 2007/08-sesongen i helrødt.

Gonzalez i Betis til 2013
Marca skriver i dag at Mark Gonzalez har skrevet en bindende kontrakt med Real Betis til 2013. Ifølge den spanske avisen skal chileneren betrakte dette som å ta ett steg tilbake i håp om å ta to steg frem på et senere tidspunkt.

I et intervju med den chilenske avisen Mercurio sier venstrevingen at hans sesong hos Liverpool var medioker. Derfor betrakter han det pågående Copa America som en mulighet til å revansjere seg for innsatsen på klubblaget.

- Jeg føler at jeg utviklet meg som fotballspiller i England, og at jeg modnet som menneske, siteres Gonzalez.

Chileneren forstår at folk betrakter hans opphold i Liverpool som mislykket. Det gjorde han selv også på et tidspunkt.

- Nå ser jeg annerledes på det. Det var imidlertid vanskelig å ta avgjørelsen om å forlate Liverpool, da det er en flott klubb. Jeg klarte aldri å venne meg til den engelske livsstilen, og derfor kunne jeg se dette komme. Jeg trenger også å spille, og jeg fikk ikke mange muligheter i Liverpool. Nå returnerer jeg til en liga som jeg allerede har bevist at jeg behersker. Jeg hadde to svært gode år i La Liga, og jeg tror det blir enkelt å finne seg til rette i Spania igjen.

- Det er klart at dette er ett steg tilbake, men jeg ser på det som et positivt steg tilbake. Jeg ser på det som ett steg tilbake for senere å ta to steg frem igjen. Dessuten går jeg til en god klubb, selv om Betis ikke hadde noen god sesong nå. Det er en viktig klubb med gode tradisjoner og en flott historie, og som til vanlig kjemper på øvre tabellhalvdel i Spania.

I intervjuet avslører Gonzalez at han har skrevet under for hele seks år med Betis.

- Jeg har signert en kontrakt som gjør at jeg kan være en stund i klubben. Jeg ønsker å takke Rafael Benitez og alle folkene i Liverpool. Jeg hadde tre år igjen av kontrakten min på Anfield, og kunne ha blitt kontrakten ut og fått betalt for det. Men det ville jeg ikke ha likt. Jeg følte at utgangsdøren stod oppe for meg i Liverpool.

Gonzalez prater også om en mulig retur til de røde på et senere tidspunkt i karrieren.
- Det er en klisje, men det er også en sannhet, både fotball og livet ellers kan ofte føre deg tilbake. Man vet aldri.

Tevez vil ikke bestemme seg før etter Copa America
Carlos Tevez vil ikke bestemme seg for hvilken klubb han skal spille for neste sesong før han er ferdig med Copa America. Dermed skriver vi midten av juli før det blir avklart hvor den ettertraktede argentineren ender opp.

Tevez skal ha sagt nei både til Inter og en annen italiensk klubb fordi de ville at han skulle bestemme seg mens han ennå var opptatt med spill for Argentina i Venezuela. Nå håper West Ham å få beholde 23-åringen, men han blir også linket til Manchester United, Arsenal og Liverpool. Hans rådgiver, Kia Joorabchian, insisterer uansett på at ingen avtale vil bli underskrevet før Tevez er ferdig med Copa America.

- Carlos er opptatt med Copa America for øyeblikket, og der ligger nå hans fokus. Det er en stor turnering, og vi får snakke mer inngående om fremtiden når den er over. For øyeblikket er det ikke noe som skjer, siteres Joorabchian av Press Association i kveld.

Liverpool vil ifølge de siste rapportene kun være interessert i Tevez om det ikke skulle bli noe av den mye omtalte overgangen til Fernando Torres.

Liverpool-legender til Danmark
Tradisjonen tro kommer Liverpools legender til Ålesund og Florø i sommer. Nå bekreftes det at de gamle stjernene drar rett til Danmark etter Florø-helgen for å spille mot Danmarks veteranlandslag i Kalundborg mandag 16.juli. Kampen på Munkesøen har avspark kl. 20.00. De to lagene møttes også i fjor, da Liverpool vant 2-1 i Horne på Fyn. Nå ønsker danskene revansje.

Danmarks tropp: Lars Høgh, Per Wind, Ivan Nielsen, Morten Olsen, Bjørn Kristensen, Henrik Jensen, Søren Busk, John Lauridsen, Lars Olsen, Michael Birkedal, Morten Donnerup, Kim Vilfort, Jakob Friis-Hansen, Lars Jacobsen, Ole Rasmussen, Michael Schäfer, Klaus Berggreen, Michael Mo Nielsen, Vilhelm Munk Nilsen.

Liverpools tropp: Bruce Grobbelaar, Phil Neal, Alan Kennedy, John Wark, Nigel Spackman, Gary Gillespie, Mike Marsh, Michael Thomas, John Aldridge, Steve McManaman, Ronnie Whelan, David Fairclough, Mark Walters, John Durnin, Nicky Tanner, Steve McMahon, Howard Gayle, Jan Mølby, Jimmy Case, Bob Bolder, Jason McAteer, David Johnson, Paul Walsh.

Eurosport sender fra U20-VM
Det blir vist høydepunkter og direkteoverføringer på både Eurosport og Eurosport 2, samt British Eurosport og British Eurosport 2. Etter at Lucas Leiva ble skadet er Liverpool kun representert med Argentinas Emiliano Insua i turneringen.

Argentinas kamper i gruppespillet:
(dato, kampstart lokal tid/norsk tid, sted, kamp)

30. juni, 19.15/01.15, OTTAWA,  Argentina v Tsjekkia
Eurosport (01. juli, 18.30-19.45), British Eurosport (01. juli, 18.30)

03. juli, 19.45/01.45, OTTAWA,  Panama v Argentina

06. juli, 17.00/23.00, OTTAWA,  Argentina v Nord-Korea
Eurosport (23.00), British Eurosport (23.00), Eurosport 2 (07. juli, 12.30)