LFC tvunget til å vurdere Everton-tomter

I dag fremkommer det at Liverpool i sommer ble beordret til å vurdere de samme stadiontomtene som Everton fikk tilbud om. Disse ble alle avvist som ubrukelige av klubbens rådgivere.

Liverpool Daily Post kan i dag melde at de lokale myndighetene på Merseyside har prøvd å få Liverpool til å legge sin nye stadion til tre ulike tomter som også har vært tilbudt Everton FC i forbindelse med deres stadionplaner.

Liverpool FC ble faktisk beordret av byplanleggerne til å vurdere tre tomter som også ble tilbudt Everton. Dette blir avslørt i en rapport om saken i forbindelse med tirsdagens viktige møte der skjebnen til den reviderte stadionplanen i Stanley Park blir avgjort.

To av tomtene var i Long Lane i bydelen Aintree, mens den tredje var i Scotland Road. Klubben ble beordret til å vurdere disse tomtene sist sommer. De ble alle avvist som ubrukelige av Liverpools rådgivere. Scotland Road-tomten var alt for liten til at man kunne få plass til Liverpools nye storstue, mens de to tomtene i Long Lane også ble avvist fordi de ikke var egnet til formålet. Everton FC har også som kjent takket nei til disse tre tomtene, og ønsker å bygge sin nye stadion i Kirkby.

Nå har byplanleggerne altså fremmet forslag om at Liverpools planer i Stanley Park skal godkjennes på tirsdagens møte. Men samtidig er Merseyside-politiet bekymret for at planene for et ikon av et nytt stadion i Stanley Park skal tiltrekke seg terrorister.
En av toppene i Merseyside-politiet mener det bør iverksettes spesielle tiltak for å forebygge terrorisme på det nye stadionanlegget, og han er spesielt bekymret for at selvmordsbombere skal ta seg inn på stadion. Byplanleggerne skal allerede ha fremmet krav om at stadion blir designet slik at man minimaliserer muligheten for slike angrep. Ulike tiltak skal allerede ha blitt diskutert med Liverpool FC.

I motsetning til hva som ble påstått i Liverpool Echo i går, hevder Liverpool Daily Post at klubbmuseum, butikk, kontorer, konferanse- og bankettlokaler fortsatt skal bli en del av selve stadionbygget. Parkeringsplassen med plass til 970 biler kommer også under selve stadion, og ikke på tomten til den nåværende banen, slik det ble påstått i Echo i går. Den nye storstuen vil ha 114 luksusbokser, noe som er 54 flere enn det som man hadde i de opprinnelige planene.

På Anfield Plaza, der den nåværende stadion ligger, vil det bli bygget tennisbaner, og områder for andre spill, et hotell, kontorlokaler, butikker, barer og restauranter, men det vil også bli plass til et stort åpent torg.