Ligaformen setter cuptapene i skyggen

Craig Bellamy påpeker at ligaformen er meget god. Derfor burde ikke kritikken etter cuptapene vært så kraftig. Motstanderen het tross alt Arsenal.

Bellamy mener at Liverpools imponerende form i Premier League har avslørt hvor lite gjennomtenkt noe av kritikken etter forrige ukes to cuptap var. Rafael Benítez' mannskap har etter helgens runde den beste defensive statistikken i Premier League sammen Manchester United. Dersom Liverpool kan beseire Chelsea på lørdag vil de være tilbake i kampen om 2.plassen, som gir direkte adgang til Champions League. Bellamy sier at han er vant til hysteriske reaksjoner fra alle tilbakeslagene han opplevde med Newcastle. Men på Anfield besitter spillerne så mange kvaliteter at det er lettere å slå tilbake direkte.
- Jeg er heldig på en måte, fordi den slags reaksjoner er ikke noe nytt for meg. Hver gang Newcastle tapte var det likedan, uttaler Bellamy til Liverpool Echo.

- Det var enkelte personer som likte å piske opp stemingen etter et tap, men likevel ikke i nærheten av det vi ser ut til å få i Liverpool. Men jeg er vant til det i en stor klubb, og man kan lære fort som spiller ved å bare tenke på neste kamp og sørge for at man presterer så bra som mulig. Heldigvis var det vi gjorde mot Watford.

Bellamy mener at de røde har vist så stor fremgang i ligaen de siste månedene at cupskuffelsen må ses i riktig sammenheng.
- Folk glemmer fort hvor bra vi har gjort det i ligaen de siste månedene. Vi har bare tapt én gang, og man må se på hva som skjedde forrige uke og si at selv om det ikke er bra å tapen for noen, var det Arsenal som slo oss. De er et topplag, ikke tosker.
- Vi ble slått ut av et lag som enkelt kan vinne begge turneringene. Selv om det er skuffende for oss alle, så må man noen ganger si at de var best i de to kampene.

Rafael Benítez brukte en uvant 3-4-3-formasjon mot Watford. Bellamy synes at spillerne tilpasset seg ypperlig etter den taktikken.
- Vi visste at vi trengte en kamp som det, og formasjonen fungerte virkelig bra. For å være ærlig så var de første 15 minuttene svake, men da vi fikk sjanser, så kunne vi bygge videre på dem.
- Vi måtte venne oss til tre fremme, og det betydde kanskje at vi kom litt sent i gang, men etter det hadde vi hele tiden kontroll. Det var annerledes, men vi har kvalitetsspillere som kan tilpasse seg når det trengs.