Liverpool avviser spekulasjoner

Daglig leder Rick Parry sier i dag at han oppfatter avisartikler om at Tom Hicks skal selge seg ut av Liverpool FC som ”fullstendig tøv”.

En rekke engelske aviser påstod i dag at Tom Hicks vurderte å selge seg ut av LFC. Texaneren kjøpte i vinter klubben på Anfield for £298M sammen med George Gillett, men det har versert rykter om at forretningspartnerne har vært uenig i hvordan man skal finansiere den nye stadion i Stanley Park. Et bygg hvor kostnadsrammene har eskalert i de månedene mens amerikanerne har sittet ved makten, og hvor man også selv har bidratt til en dyrere stadion gjennom planer om en mer omfattende og påkostet arena i forhold til det som var opprinnelig planlagt.

Daglig leder Rick Parry avviser imidlertid dagens avisartikler i ettermiddagens Liverpool Echo.

- Jeg har sett artikkelen, og så vidt jeg vet er dette fullstendig tøv.

Ifølge Echo arbeider nå amerikanerne med en finansieringsplan av størrelsesorden £500M for å finansiere nye Anfield, og refinansiere de £298M de lånte fra Royal Bank of Scotland for å kunne kjøpe klubben.

Det opprinnelige lånet var ment å kunne bli betalt tilbake innen 2009, men den økonomiske situasjonen i statene har bidratt til at nye vilkår vil bli mindre gunstige enn først antatt.

Et lån på £500 er 16 ganger Liverpools driftsoverskudd for 2007, som er ventet å bli om lag £30M etter finaleplass i Champions League forrige sesong.

Manchester United gjelder er til sammenligning bare åtte ganger så stort som klubbens driftsoverskudd. Liverpools amerikanske eiere tror imidlertid en ny stadion vil gjøre at klubben kan finansiere seg selv.

Arsenal har for eksempel økt sine inntekter fra £44.1M til £96.6M etter at man fikk sin nye arena med plass til 60.000 tilskuere.