Liverpool bekrefter Brouwer-deal

Liverpool FC har i dag bekreftet at de har hentet inn den nederlandske unggutten Jordy Brouwer fra Ajax. 18-åringen er en lovende spiss. Lucas Neill hevder at Rafa aldri tok kontakt.

Rafael Benitez fortsetter å rekruttere unge utlendinger til Anfield. Nå bekrefter klubben at de har sikret seg den 18 år gamle Ajax-spissen Jordy Brouwer.

Han utgjør sammen med Danielle Padelli og Emiliano Insua et ungt trekløver som ankommer Anfield nå i januar. I tillegg kommer som kjent Sebastian Leto til sommeren.

Liverpoolfc.tv bekrefter at Brouwer, som frem til nå har spilt for Ajax sitt U19-lag, har skiftet beite fra Amsterdam til Liverpool.

- Vi har signert en god spiller med tanke på fremtiden, uttaler Liverpools daglige leder Rick Parry om saken.

- Jordy har hatt en ungdomskontrakt med Ajax, men valgte å fortsette karrieren i Liverpool. Vi har fulgt hans karriere en stund, og ser frem til å utvikle han ytterligere som spiller her i Liverpool, legger han til.

Ettersom Brouwer ikke hadde noen proffkontrakt med Ajax, vil Liverpool bare måtte punge ut med et mindre kompensasjonsbeløp for å få spilleren til Anfield.

Ajax sin tekniske direktør, Martin van Geel, ønsker Brouwer lykke til på ferden.

- Vi snakket en del om Jordy i Ajax, og vi var i tvil om vi ønsket  å beholde spilleren også etter at Liverpool meldte sin interesse. Vi var ikke overbevist om at han var klar for den nederlandske toppserien. Jeg kan si, uten bittherhet, at jeg ønsker Jordy all mulig suksess i Liverpool, siteres han i dagens Liverpool Echo.

Neill: - Jeg hørte aldri noe fra Benitez

Lucas Neill fortsetter i dag sine forsøk på å rettferdiggjøre hvorfor han valgte West Ham foran Liverpool. Nå hevder han at Rafael Benitez ikke viste nok interesse for han, og aldri ringte han.

- Jeg fikk aldri sjansen til å snakke med folkene som betyr noe på Anfield. Det ville for eksempel ha vært fint å få høre hva klubbens manager mente om meg, men det skjedde ikke, siteres Neill av Liverpool Daily Post.

- Rafael Benitez ville kanskje ha klart å overbevise meg om å skrive under for Liverpool, men alt i alt følte jeg at interessen fra Anfield var lunken, mens den var det motsatte fra West Hams side. Derfor valgte jeg dem.

- West Ham sa de var desperate etter å få meg til å spille for dem, og det er hva enhver spiller ønsker å høre. Ingen ønsker å skrive under for en storklubb, bare for å sitte på tribunen. Dette var nok den vanskeligste avgjørelsen i min karriere. Jeg har fulgt Liverpool siden jeg var en guttunge, og jeg hadde plakater av Souness, Rush og Dalglish på soveromsveggene mine.

- Det som betyr mest for meg er å få spilletid. Champions League-fotball er selvsagt attraktivt, men jeg føler jeg kan oppnå mine mål også i West Ham. Jeg trengte sikkerhet, samtidig som jeg trengte en ny utfordring. Det var på tide å flytte på seg, og jeg mener at West Ham bød meg på den beste muligheten, sier 28-åringen.