Liverpool Legends til topps i Florø

Liverpool Legends vant både mot Canal+-laget og Brann Oldboys i Florø i dag, og hentet dermed hjem trofeet for fjerde året på rad.

I mini-turneringen som i dag ble spilt på Florø stadion vant Liverpool Legends begge kampene. Først ble Canal+-laget beseiret hele 5-1, før man slo Brann Oldboys 1-0 i en tett og jevn kamp.

Dagen startet imidlertid med at Brann Old Boys vant 4-1 mot Canal+-laget. Taperen der skulle så møte Liverpools legender. Begge de to første kampene i ble spilt over én omgang à 25 minutter.

Liverpool Legends - Canal+ XI 5-1
Allerede etter to minutter sendte Steve McManaman Liverpool i ledelsen. Han kunne enkelt sette ballen i mål på en retur fra et godt skudd fra Mike Marsh. Hele angrepet var flott. Åtte minutter senere økte John Durnin til 2-0. Durnin klemte til på helvolley etter et innlegg fra McAteer. Canal+-keeperen ga retur, men Durnin kunne sette sin egen retur sikkert i må. Bare minuttet senere legger Durnin på til 3-0. Han får stå umarkert i feltet, og setter ballen sikkert inn i langhjørnet. I det 13. minuttet spiller Mølby fram Aldridge. "Aldo" runder keeper, men blir felt. Mølby overlater straffeansvaret til gjestespiller Ole Magnus Røen.  Vinstra-mannen setter ballen sikkert i mål, mens keeper går feil vei. Fire minutter senere kan Canal+ kontre inn reduseringen. Et innlegg går gjennom hele feltet, og Aalesund-trener Per Joar Hansen finter bort et par mann før han setter ballen enkelt i motsatt hjørnet bak Bruce Grobbelaar. Tre minutter før full tid fastsetter John Aldridge sluttresultatet til 5-1. Den gamle storscoreren header et innlegg kontant i mål fra kort hold. Liverpool vant meget fortjent, og var her mer overlegne enn i tilsvarende oppgjør i Aalesund.

Liverpool Legends - Brann Oldboys 1-0
Nå skulle finalen mellom Liverpool Legends og Brann Oldboys avgjøres over 30 minutter. Kampen ble meget jevnspilt, og begge lag kom til en rekke sjanser, men to fantastiske keepere begrenset antall scoringer til kun én. Seiersmålet kom etter 12 minutter ved Steve McManaman. Liverpool dro opp et mønsterangrep ved McAteer på venstresiden. Også Howard Gayle og Mark Walters var involvert i angrepet. Liverpools keeper Bob Bolder ble kåret til "Man of the Match".

Liverpool Legends (tropp): Bruce Grobbelaar, John Wark, Gary Gillespie, Alan Kennedy, Jason McAteer, Jan Mølby, Steve McMahon, Steve McManaman, Mark Walters, John Durnin, Jimmy Case, Phil Neal, David Fairclough, Michael Thomas, Mike Marsh, Bob Bolder, Ronnie Whelan, Howard Gayle, Paul Walsh, John Aldridge, David Johnson, Nicky Tanner pluss tre norske gjestespillere.