Liverpool må bryte en barriere

Liverpool må bryte en barriere om de ønsker å gå videre i FA-cupen uten omkamp mot Arsenal. The Gunners har nemlig aldri tapt en FA-cupkamp på Anfield. Warnock-nei til Sunderland.

Liverpool møter Arsenal i 3.runde i FA-cupen på lørdag. At de to gigantene møter hverandre så tidlig i turneringen er selvsagt ikke ideelt. Oppgjøret kunne ha vært en potensiell ”drømmefinale”. De to lagene har faktisk møtt hverandre i intet mindre enn tre FA-cupfinaler. Arsenal har vunnet to (1950 og 1971), mens Liverpool vant den siste, i 2001.

Det er en statistikk som Liverpool må bryte, dersom de skal gå videre på første forsøk. Arsenal har nemlig aldri tapt en FA-cupkamp på Anfield. Begge de to tidligere oppgjørene på Anfield ble imidlertid spilt før siste verdenskrig. The Gunners spilte uavgjort 0-0 der i 1923 og vant 2-0 i 1936.

FA-cupkampene mellom de to klubbene som kanskje huskes aller best er semifinalene på nøytral bane i 1980. Dette skulle bli en maraton som strakk seg over fire kamper før Arsenal til slutt vant 1-0 på Highfield Road. De tre første kampene endte henholdsvis 0-0, 1-1 og 1-1.

Sist lagene møttes i FA-cupen var på Highbury i 4.runde i 2002. Den gangen vant Arsenal 1-0 etter en scoring av Dennis Bergkamp, og Jamie Carragher ble utvist.

Warnock ikke til Sunderland
Det rapporteres fra nord-øst England at Sunderland skal ha lagt inn et bud på £1.75M for Liverpools venstreback Stephen Warnock. 25-åringen skal imidlertid ha takket nei til en overgang fordi han ikke ønsker å ta steget ned fra Premier League. Ryktene vil ellers ha det til at Blackburn Rovers igjen følger Warnocks situasjon i Liverpool nøye. Venstrebacken har spilt bare en ligakamp for de røde denne sesongen.