Liverpool på 4. plass i Gruppe A

Liverpool har gått på et nytt tap i Champions League. Man må nå belage seg på en knallhard innspurt i, ensbetydende med seier i de tre siste kampene om man skal ha håp om å gå videre.

Steven Gerrards mål i det 85. minutt var til ingen nytte. Liverpool står nå med ett poeng etter tre kamper, på jumboplass i Gruppe A. En ting er sikkert: Om Liverpool går videre fra gruppespillet i årets Champions League, vil alle røde tenke som etter 3-1 seieren over Olympiakos i 2005. "Nå kan ingenting stoppe oss."  Her er tallenes relativt klare tale:

Gruppe A etter 3. runde:

Marseille 7p
Porto 5p
Besiktas 3p
Liverpool 1p

Gjenstående kamper:

Liverpool:
Besiktas (h)
Porto (h)
Marseille (b)
Porto:
Marseille (h)
Liverpool (b)
Besiktas (h)
Marseille:
Porto (b)
Besiktas (b)
Liverpool (h)
Besiktas:
Liverpool (b)
Marseille (h)
Porto (b)

Dette er de harde fakta etter at Liverpool tapte 2-1 borte mot Besiktas, en kamp Benitez omtalte som et "must win". Om man ser på tallene er det klart at marginene og gjerne høyere makter må jobbe for Liverpool om man skal ha håp om å gå videre. Om man vinner de to neste kampene mot Besiktas og Porto (begge hjemmekamper), står man fort i en posisjon der man må vinne 2-1 eller mer borte mot Marseille. Det går da på bedre målforskjell i innbyrdes oppgjør. Eller kan man håpe på hjelp fra Besiktas? Et mulig scenario, type worst case med lykkelig utgang, ser slik ut:

-
4. runde
Porto 8p
Marseille 7p
Liverpool 4p
Besiktas 3p

-
5. runde
Marseille 10p
Porto 8p
Liverpool 7p
Besiktas 3p

-
6. runde
Porto 11p
Liverpool 10p
Marseille 10p
Besiktas 3p