Liverpool res - Middlesbrough res 4-0

Liverpool rundspilte Middlesbrough i kveldens toppoppgjør i reservelagsserien, og knuste gjestene 4-0. Dermed tar de røde juleferie på toppen av tabellen.

Liverpools lag i kveldens kamp: David Martin; Stephen Darby, Mikel San Jose, Ronald Huth, Emiliano Insua; Ryan Crowther, Damien Plessis, Jay Spearing, Sebastian Leto; Jordy Brower, Krisztian Nemeth.

Det rapporteres at Nabil El Zhar er skadet, og dette er årsaken til at han ikke er med i troppen til kveldens kamp.

6. MIN:  Kjempesjanse for Liverpool, men Krisztian Nemeth sleiver ballen utenfor fra kloss hold helt alene med keeper, etter en flott pasning/innlegg fra Sebastian Leto (bildet). Der burde ungareren, som har notert seg for fire mål på de to siste reservelagskampene, strengt tatt ha gitt hjemmelaget ledelsen.

9. MIN: Damien Plessis må ta telling, etter å ha fått et fremspill fra Julio Arca akkurat der det gjør som aller vondest. Franskmannen klarer imidlertid å fortsette kampen.

12. MIN: Middlesbrough på sin første farlige visitt foran mål. Thompsons heading på Hutchisons innlegg treffer imidlertid ikke innenfor stengene.

17. MIN:  1-0 RONALD HUTH. Paraguayanske Ronald Huth gjør sitt første mål for Liverpools reservelag, når han setter ballen kontant i mål fra kloss hold etter at Middlesbrough ikke har klart å klarere en Sebastian Leto-corner skikkelig.

20. MIN:
Liverpool er farlige frempå med to vakre angrep på kort tid. På den siste sjansen går Sebastian Leto i bakken og vil ha straffe. Han roper dog for døve ører.

26. MIN:  Hines hos gjestene noteres i dommerens bok for en holding i trøya.

34. MIN: Ryan Crowther, som har vært aktiv og god på høyrevingen denne førsteomgangen, spiller en nydelig stikkball som dessverre kommer litt stums på Sebastian Leto.

36. MIN: Krisztian Nemeth lurer av sin oppasser og løper inn i feltet langs dødlinja med ballen. Boro-forsvareren meier ham ned bakfra, og ungareren blir helt klart snytt for straffespark.

Pauserapport: Liverpool har vært det førende laget i en underholdende førsteomgang i Warrington, og leder fortjent 1-0 etter at midtstopper Ronald Huth gjorde sin første scoring for klubben. De røde føler seg også snytt for en straffe eller to, og Krisztian Nemeth burde strengt tatt også ha gjort mål på sin enorme sjanse tidlig i kampen. Midtbanen har kanskje imponert mest hos de røde i disse første 45 minuttene. Sentralt har Jay Spearing og Damien Plessis vært meget gode, og på kantene har Ryan Crowther og Sebastian Leto vært aktive og oppfinnsomme. Bakover har hjemmelaget hatt få problemer, og David Martin har vel nesten ikke blitt satt på en eneste skikkelig prøve ennå. Helt fremme har det blitt bare nesten for herrene Nemeth og Browuer, selv om førstnevnte har virket meget kvikk og farlig.

51. MIN:  Middlesbroughs høyreback Hines blir liggende på bakken med hva som synes å være en hamstring-skade, og må trolig byttes ut.

52. MIN:  2-0 KRISZTIAN NEMETH. Sebastian Leto skaffer Liverpool et frispark ved hjørnet av 16-meteren mens Boro er nede ei ti mann, og dette dytter han til Krisztian Nemeth som trekker innenover i banen og fyrer av et fantastisk skudd fra drøye 16 meter som fyker inn i nettmaskene. Ungarerens femte mål på tre kamper for reservelaget.

53. MIN:
Høyreback Hines klarer som ventet ikke å fortsette kampen, og Boro setter inn spissen Harris i stedet.

57. MIN: Jay Spearing roper på straffe for hands, men dommeren gjorde trolig riktig i å vinke spillet videre.

61. MIN:  Johnson får gult kort for å ha gått inn med knottene først mot Leto. Argentineren tar selv frisparket fra 20 meters hold, og keeper får såvidt slått til corner. På den påfølgende corneren er Ronald Huth nær ved å gjøre sitt andre mål for kvelden, men det ender i enda en Liverpool-corner.

64. MIN:  3-0 JAY SPEARING. Middlesbrough roter det skikkelig til når de skal spille seg ut av forsvar, og Jay Spearing gjør ingen feil og plasserer ballen behersket i hjørnet når han får servert en gratissjanse.

65. MIN:
Gary Ablett gjør Liverpools første bytte. Ray Putterill inn for Ryan Crowther.

66. MIN: Krisztian Nemeth snurrer ball i hatt med Boro-forsvarerne nå, og er nær ved å lykkes i et nytt fint angrep.

67. MIN: Liverpool blir feilaktig avblåst for offside, og får en glitrende mulighet spolert.

68. MIN:  Middlesbrough bytter. Bonar inn for Cronesberry.

69. MIN:   Johnson pådrar seg sitt andre gule kort for kvelden, etter en horribel takling mot Brouwer, og Boro-forsvareren blir helt korrekt sendt i dusjen.

72. MIN:  Krisztian Nemeth blir tatt av banen etter en ny svært god kamp for reservene. Unge Daniel Pacheco kommer inn.

74. MIN:  David Martin gjør en meget god redning og får berget unna til corner når Boro skaper sin første virkelige sjanse i kampen. Den var til gjengjeld stor.

75. MIN:   En Sebastian Leto som har haltet omkring ute på banen helt siden Johnson pådro seg sitt første gule kort, blir erstattet av Fransisco Duran. Argentineren var tydelig småskadet da han hinket i garderoben.

77. MIN:  4-0 JAY SPEARING. Spearing, som har hatt en meget god kamp, scorer et fantastisk mål fra nærmere 50 meter. Han skal ta et frispark ute ved sidelinja midt på Boros banehalvdel når han ser at keeper Atkinson står litt langt ute. Frekt lobber han ballen elegant i en bue over keeperen og i nettmaskene. Et fantastisk frispark.

83. MIN:
Huth får en liten smell inne i eget felt, men reiser seg etter en liten hvil på bakken.

84. MIN:  Liverpool burde ha ledet 5-0 etter et flott angrep startet av Pacheco. Putterill og Brouwer sløser imidlertid bort den store sjansen i fellesskap, når sistnevnte ikke klarer å sette førstnevntes innlegg i mål fra kloss hold.

88. MIN: Middlesbrough sløser bort en god frispark-mulighet.

90. MIN:  Emiliano Insua leverer godt spill og skaper en ny stor Liverpool-sjanse, men Jay Spearing blir for ivrig når han går for hat-trick.

90. MIN: Tre minutter er lagt til i denne kampen.

90. MIN:  Store sjanser til Brower på overtid, men nederlenderen blir for ivrig og egoistisk når han trolig heller burde ha spilt til Spearing, som var ledig på bakre stolpe.

Sluttrapport: Liverpool rundspilte Middlesbrough etter alle kunstens regler i kveldens toppoppgjør i reservelagsserien, og knuste gjestene 4-0. Dermed tar de røde juleferie på toppen av tabellen. Det gjør de vel vitende om at de også har seriens beste målforskjell. I kveld var det klasseforskjell på de to lagene, og Liverpool dominerte kampen fra start til mål. Krisztian Nemeth imponerte nok en gang, og gjorde sitt femte mål på tre reservelagskamper. Kampens store spiller var likevel Jay Spearing, som gjorde to vakre scoringer, og også var nær et hat-trick. Liverpool var i realiteten nærmere både 5-0 og 6-0 enn gjestene var redusering.

Liverpool: Martin, Darby, Insua, San Jose, Huth, Plessis, Spearing, Crowther (Putterill 65), Brouwer, Nemeth (Pacheco 72), Leto (Duran 75). Ubrukte reserver: Gulacsi, Ayala

Middlesbrough: Atkinson, Hines (Harris 53), Cronesberry (Bonar 68), Goulon, Johnson, Grounds, Thompson, Arca, Hutchinson, Walker, Owens. Ubrukte reserver: Steele, Burton, White.

Dommer: Mr M Matadar

Tilskuere: 1,168.