Liverpool res - Sheffield U res 1-0

Liverpools reservelag vant i kveld 1-0 over Sheffield United på iskalde Racecourse Ground i Wrexham. Craig Lindfield ble matchvinner.

Lagoppstillinger:
Liverpool: David Martin, Stephen Darby, Robbie Threlfall, Miki Roque, Godwin Antwi, Jay Spearing, Paul Anderson, Besian Idrizaj, Craig Lindfield, Nabil El Zhar, Adam Hammill. Ubrukte reserver: Michael Burns, Josh Mimms, James Ryan, Ryan Wignall, Ray Putterill.

Sheffield United: Annerson, Starosta, Wright, Gyaki, Chris Robertson, Roma, Travis, Law, Shipperley, Jordan Robertson (Kerry 68), Hurst. Ubrukte reserver: Naughton, Marrison.

8.min:
Den svære veteranen Neil Shipperley rager høyest på en corner, og header en meter utenfor stolperota til David Martin i Liverpools mål.

11.min: Et langt innlegg fra venstre finner igjen hodet til veteranen Shipperley (som vår utsendte påstår har blitt like stor som Jan Mølby!). Han får imidlertid ikke kraft bak headingen fra omtrent straffemerket, og ballen går rett i armene på Liverpool-keeper Martin.

15.min: Sheffield Uniteds Nicky Travis fyrer av et skudd fra 16 meters hold. Martin må slå ballen ut til side.

16.min: Nabil El Zhar går på et lite raid langs 16-meteren. Han legger tilbake til Robbie Threlfall, som har kommet opp fra sin venstrebackposisjon. Threlfall prøver seg med et skudd fra 25 meter, som Sheffield Uniteds keeper tar i fast grep.

25.min: Sheffield United med nytt angrep. Et langt overlegg fra venstre finner midstopperen Chris Robertson, som har blitt med opp i angrep. Han header over i brukbar posisjon 7-8 meter fra Liverpools mål. En rimelig stor sjanse for gjestene, da Robertson var helt alene og får gå opp uhindret og nikke mot mål.

35.min: Den gamle venstrebacken Alan Wright markerer seg med å slå inn fra venstre, og igjen er det Neil Shipperley som header. Avslutningen volder imidlertid ikke store problemer for Martin.

41.min:  1-0 Craig Lindfield. Liverpool tar ledelsen på en flott soloprestasjon. Craig Lindfield får ballen mutters alene helt ute ved sidelinja. Han går ned mot dødlinja, vender av den første forsvareren som støter, og avslutter med et kjempeskudd fra skrått hold som fyker opp i motsatt kryss. En kjempeflott prestasjon, som kom helt ut av det blå i en heller svak 1.omgang.

Spillemessig har det vært en jevn førsteomgang. Liverpool har opptrådt slik de har gjort hele sesongen. De spiller småpen fotball frem til motstanderens 16 meter, og der stopper det fullstendig opp. De røde kommer alt for sjelden til avslutninger, og det blir for tynt og lett det de holder på med i de fremre rekker. Sheffield United satser mer på en god, gammeldags engelsk spillestil, med lange baller frem til kraftpluggen Shipperley. Gjestene har hatt flere avslutninger på mål enn vertene, men Liverpool leder altså etter relativt grå og kjedelige første 45 minutter.

59.min:
Gjestenes høyreback, Stavrosta slår inn fra sidelinja. Shipperley header hardt fra 5 meters hold, men rett på Martin som gjør en god redning når han får slått ballen til corner.

62.min: Adam Hammill legger et innlegg til Idrizaj på bakre stolpe. Østerrikeren header inn til Roque i feltet. Spanjolen får ikke stokket beina skikkelig når han skal avslutte fra kort hold, og en forsvarer får klarert til corner. Stor mulighet for Liverpool.

65.min: Hammill skyter fra 20 meter, men får ikke klem på avslutningen og keeper redder greit.

66.min: Roque spiller en stikker fra Idrizaj, som er på løp fra midtbanen. Østerrikeren slår 45 grader ut til Lindfield, som er akkurat for sen til å få en tå på ballen.

68.min:  Sheffield United gjør et bytte. Lloyd Kerry kommer inn for Jordan Robertson.

85.min: Craig Lindfield fyrer løs fra 20 meters hold. En halv meter over mål.

Liverpool var best etter pause, denne kalde januarkvelden i Wrexham. Etter at gjestene hadde at de fleste og største sjansene før pause, var det Liverpool som produserte målsjansene etter hvilen. Den siste halvtimen var Sheffield United så og si ufarlige. De ca 80 tilskuerne på tribunen fikk imidlertid se et hjemmelag som skapte flere muligheter i andre halvdel av kampen. Dette skyldes i hovedsak at Liverpool fikk mer fart på både ballen og beina. Selv om ingen av mulighetene var helt krystallklare, var det i alle fall nok til at vi kan si at seieren var fortjent. De røde var helt klart det beste fotballaget av de to, mens Sheffield United, i likhet med sitt førstelag, satset mer på fysisk "gampefotball". Liverpool stilte med fire juniorer i denne kampen, og samtlige kom seg helskinnet igjennom oppgjøret, og er dermed klare for 4.runde i FA Youth Cup mot Chelsea på lørdag.

Spillerbørs:

David Martin – 5
Gjør en bra match. Har ikke veldig mye å gjøre, men gjør et par habile redninger. Er solid, og brukbar til å dirigere laget foran seg. Ingen spesielle feil.

Stephen Darby – 4
Fornuftig spillertype som gjør få feil. Mange av sjansene til Sheffield United i første omgang kom etter innlegg fra hans side, etter at han ikke var dyktig nok til å komme opp i press. Hadde mindre problemer etter pause, men ble veldig anonym.

Miki Roque – 5
Spilte seg opp etter pause, og ble da mer aktiv fremover. Viser seg som en habil fotballspiller, uten å markere seg noe spesielt i kveld. Men alt i alt en brukbar kamp.

Godwin Antwi (kaptein) – 5
Var en bra mann å ha i luftduellene foran kassa mot store og sterke Neil Shipperley. Fikk en tøff jobb mot veteranen, og selv om han ikke klarte å vinne alle duellene, klarte han å forstyrre Shipperley såpass at han aldri fikk særlig trøkk bak headingene sine. Fikk god nytte av sin robuste fysikk i kveld.

Robbie Threlfall – 4
Litt motsatt av Stephen Darby. Bra førsteomgang der han er aktiv fremover, men en slappere andreomgang. Ikke spesielt synlig, og gjør et par slurvfeil.

Paul Anderson – 4
Det har blitt hevdet at han ikke har vært like god som i fjor denne sesongen, og det var denne kampen et synlig bevis på. Anonym og forsiktig, og det ble lite sluttprodukt av det han foretok seg. Virker å ha dårlig selvtillit for tiden.

Jay Spearing – 4
Litt usikker i sin debut på reservelaget, men har en herlig innstilling. Jobber hardt, men blir litt lett som midtbaneanker på dette nivået. Gjør litt enkle feil, men det var likevel en grei debut. Vil nok få flere sjanser for reservene i tiden som kommer.

Besian Idrizaj – 3
Dårlig innstilling, slurvete, slapp og nonchalant. Har en bra fysikk, og spilte i en tradisjonell midtbanerolle i kveld. Har kapasiteten, men innstillingen er riv, ruskende gal. Fikk ikke utrettet noe særlig.

Adam Hammill – 5
En del ut og inn av kampen. I sine beste øyeblikk glimter han til og skaper en del på egen hånd. Er den kreative som prøver å komme til avslutninger på et lag med lite gjennombruddskraft. En av de bedre.

Nabil El Zhar – 5
Jobber veldig godt, og har en fin innstilling og bra teknikk. Mangler litt gjennombruddskraft og det siste lille ekstra. Villig, ønsker ballen og er spillbar.

Craig Lindfield (bildet) – 5
Får et stort pluss for en vakker scoring. Jobber bra defensivt med å presse gjestenes forsvar. Kommer til noen få sjanser, men markerer seg ellers litt for lite. Men som matchvinner kårer vi han likevel til Liverpools beste.