Liverpool res - Sunderland res 0-1

Liverpools reserver tapte 1-0 for Sunderland i Warrington i kveld. O'Donovan ga Sunderland-reservene ledelsen etter 35 minutter. Jordy Brouwer fikk ett mål tvilsomt annullert.

Reservelagets kaptein, Jack Hobbs, er i troppen til morgendagens Champions League-oppgjør mot Olympique Marseille og spiller naturlig nok ikke reservelagskampen mot Sunderland. I hans sted spiller paraguyanske Ronald Huth. Det tyske stjerneskuddet Marvin Pourie, sitter på benken.

Mot keeper David Martin (bildet) spiller et Sunderland, som på papiret ser sterke ut. Den tidligere Manchester City-spilleren Kiki Musampa, U21-landslagsspilleren Anthony Stokes og den giftige spissen David Connolly er blant de som skal forsøke å overliste Martin. På venstrebacken har Sunderland den tidligere Leeds-spilleren Ian Harte.

Liverpools lag: David Martin, Stephen Darby, Emiliano Insua, Mikel San Jose Dominguez, Ronald Huth, Jay Spearing, Ryan Flynn, Damien Plessis, Craig Linfield, Jordy Brouwer og Ray Putterill. Reserver er Robbie Threlfall, Dean Bouzanis, Martin Kelly, Marvin Pourie og Ryan Crowther.

Sunderlands lag: Carson, Halford, Hartley, Donoughue, Harte, O`Donovan, Chandler, Musampa, Murphy, Connolly, Stokes. Reserver: Dennehy, Richardson, Weir, Dowson.

Kampen er blitt utsatt p.g.a. stor kø utenfor stadion(!):

Stephen Darby er kaptein for Liverpools reserver i dag.

Etter 22 minutter header Jordy Brouwer ballen i mål etter et langt overlegg. Ser ut som han er onside, men blir vinket av for OFF side. Tvilsom avgjørelse. Fortsatt 0-0. Sunderland har hatt ballen mest.

0-1; 35. minutter. O`Donovan legger ballen bak David Martin i en god Liverpool-periode. Sunderland har hatt ballen mest, men det unge Liverpool-laget har holdt bra unna.

Sunderland leder 1-0 etter O`Donovans mål etter 35 minutter. Jordy Brouwer og Liverpool hadde en ball inne, men denne ble tvilsomt annullert for offside. Liverpool begynte bra, hadde ballen mest, men greide ikke å etablere noe særlig spill på Sunderlands banehalvdel. Defensivt har de røde holdt bra unna, inntil O`Donovan la ballen forbi Martin ti minutter før sidebytte. Martin har spilt en meget god førsteomgang og hadde en kjemperedning fra Connolly sekunder før hvilen. Foreløpig mest å juble for for Sunderland og trener Kevin Richardson.

Liverpool presser bra på i begynnelsen av andre omgang. Spillere som Brouwer, Linfield og Spearing (bildet)  har mye ballkontakt. Ikke de store sjansene ennå.

Den tidligere Leeds-backen Ian Harte fyrer løs med venstreslegga på et frispark fra 20 meter. Ballen går utenfor. Kvarteret spilt av andre omgang.

Insua sin tur til å prøve venstreslegga. Ballen går i tverrliggeren på skuddet fra rundt 20 meter. Liverpool dominerer nå.

Spearing har vært aktiv. Denne gangen roper han på straffespark etter å ha blitt tatt. Dommeren vinker spillet videre.22 minutter spilt.

God periode for Liverpool nå. Spearing og Insua kombinerer fint. Men får ikke uttelling.

Ryan Crowther erstatter Ray Putterill. Crowther går inn på venstrevingen. 26 minutter spilt.

Ny Insua-mulighet, men Sunderland-keeperen har få problemer. Spearing prøver seg, men skyter over. Ligger en utlikning i lufta nå. Litt frustrasjon blant Liverpool-spillerne nå. De stanger mot et kompakt Sunderland-lag, kommer seg til sjanser, men har ikke lykkes med å få hull på byllen.

Sunderland gjør to bytter, blant annet kommer trener Kevin Richardsons sønn, Jake, inn.

Nærmer seg 40 minutter når Brouwer får en god mulighet, men nederlenderen header over.

To bytter på Liverpool; Flynn går ut Threlfall kommer inn, Lindfield går ut, 16 år gamle Pourie kommer inn. Seks minutter å gjøre det på for LFC nå.

Frustrerende kamp for unge Liverpool-spillere. Etter at Sunderlands O`Donovan rundet keeper David Martin og ga Sunderland ledelsen etter 35 minutter, hadde Liverpool ballen mest og de største sjansene. Før Sunderlands mål hadde Brouwer en ball inne, men denne ble tvilsomt annullert. Liverpool hadde fortjent bedre, etter en god andre omgang, der både Spearing, Brouwer og Insua (bildet) hadde bra sjanser til å score, samtidig som keeper Martin holdt buret reint med gode redninger. Laget er svært lovende, og mer erfarne Sunderland-spillere lå kompakt og gjorde de rødkledte frustrerte utover i andre omgang. Spearing, Insua og Lindfield hadde mye ballkontakt og viste mye bra spill, sammen med Martin. Ungdommene til Gary Ablett ser ut til å lide under manglende kamptreninger, noe treneren prøver å kompensere med flere vennskapskamper. Neste på ligaprogrammet er Manchester United i neste uke. Det 16-årige tyske kjempetalentet, Marvin Pourie, fikk noen minutter mot slutten.

SPILLERVURDERING

David Martin 6 - Rødtoppen hadde et par meget kvalifiserte redninger, og gjorde en bra kamp totalt sett til tross for et par mindre feil.

Stephen Derby 4  - Kapteinen fikk det nokså hektisk nede på sin side mot rutinerte Murphy og Connolly, men greide seg brukbart. Gjør få feil som vanlig, men spiller også alltid på det sikre.

Mikel San Jose 5 - Spanjolen er en flott midtstoppertype. Høy, slank, rolig og med en god touch, i hvert fall når ikke tempoet blir for høyt.

Ronald Huth 4  - Ble snurret rundt ved baklengsmålet og ligner lite på hva en gjerne forbinder med en spillende forsvarer hos Liverpool. Søramerikaneren er imidlertid en solid duellspiller og spilte seg noe opp.

Emiliano Insua 5 - Venstrebacken kan være nesten irriterende avslappet i stilen til tider, og setter ikke ofte på turboen. Definitivt mer aktiv i 2.omgang enn før pause, og hadde dagens prestasjon med ei knallperle i tverrliggeren.

Ryan Flynn 3 - Skotten trives nok aller mest sentralt, og ble veldig anonym i perioder.

Damien Plessis 4 - Det er litt Sissoko over ham når han kommer farende med de lange beina, og treffer som regel i taklingene. Varierte ganske mye i prestasjonene.

Jay Spearing  6 - Kruttønna fra Merseyside tente til i 2.omgang, og stod i bresjen for en spillemessig heving som nær hadde gitt poeng. Takler, driver og kom også til flere avslutninger.

Ray Putterill 4 - En fresk lokal spiller som har masse energi, men etter å ha skapt liv med et par raid i åpningsminuttene ble han etter hvert nokså avkledd av sin motstander.

Jordy Brouwer 5 - Etter en svak start hos LFC har nederlenderen scoret noen mål for reservelaget i det siste (inkludert treningskamper) og viste igjen at han er i brukbar form. Vant nokså mye i lufta, kom til mange avslutninger, og var uheldig som ikke scoret da han var hårfint offside i 1.omgang.

Craig Lindfield 3 - Jobber hardt og har blitt mer oppspiller i spann med Brouwer, men hadde en kveld hvor ikke så mye fungerte.