Liverpools fremtid på overtid

Deadline for transfers i januar løper snart ut, og timeglasset renner også for hvem som skal styre Liverpool FC de nærmeste årene. DIC nevnes fortsatt som favoritt.

Liverpools formann David Moores og hans styre møttes i går i London, i forkant av kampen mot West Ham, for å stemme på tilbud fra DIC og amerikaneren George Gillett.  Det overraskende resultatet var at Moores mente man behøvde mer tid før han tok en endelig avgjørelse om hvem man offisielt vil gå for.  Overraskende fordi det syntes klart at man på Anfield hadde blinket ut Dubai International Capital som den fremtidige eieren som skulle ta LFC videre med bl.a. bygging av ny stadion i Stanley Park.

Liverpool Echo skriver i dag at man fortsatt anser DIC som favoritt, men at Moores behøver å tenke grundig igjennom hva han oppfatter som den beste avtalen for både ham selv, klubben og supporterne.  Moores skal også være under press fra mindre aksjonærer etter at Gillett skal ha tilbudt £5000 pr. aksje, mot £4500 fra DIC.

Daglig leder i DIC, Sameer al-Ansari uttalte tidligere:  ”Jeg forstår det slik at han (Gillett) tilbyr £5000, mens vi har tilbudt £4500 pr aksje.  Vi har likevel god tro på at klubben ikke vil vurdere det andre tilbudet”.

En ny eier er ventet å søke etter minimum 75% av aksjekapitalen, og ikke bare 51.6% som David Moores disponerer, selv om reserveaksjer kan øke dette noe.  Granada er den nest største aksjeeieren med 9,9% og skulle de gå for en annen løsning enn hva Moores ønsker vil det kunne vanskeliggjøre en overtakelse.

Liverpool FC håper å kunne starte byggingen av en ny stadion i mars, og man har gitt signaler om at man må foreta en endelig avgjørelse angående klubbens fremtid i løpet av de nærmeste dagene.