Lokaloppgjør like viktig for utlendingene

Everton-kampen like viktig for de utenlandske spillerne, mener Alonso. Benayoun tilbake på Melwood. Besiktas-Liverpool på Viasat Sport 2.

Xabi Alonso er sikker på at de spanske spillerne er like klar over betydningen av et Merseyside-derby som scouserne i troppen. Alonso har fortsatt en 50 prosent sjanse til å bli kampklar etter mellomfotsbruddet.
- Jeg vet ikke hvordan man skal sammenligne hva de ulike føler, men de utenlandske spillerne vet hele tiden at det er en spesiell kamp.

- Man føler på stemningen når man er ute. Alle på begge sider kan nesten ikke vente på avspark. Det er en virkelig en stor dag i byen.

- Vi vet hvor mye det betyr for folk. De har familie som kanskje støtter det andre laget, og de kan snakke om det.

- Spenningen er den samme blant spillerne. Jeg ser frem til kampen, selv om denne uken er annerledes fordi ikke hele troppen er her. Vi får bare to dager sammen.

- Men det er mot det andre laget i byen, og for fansen betyr det mye. Jeg vet ikke om det betyr mer for de lokale guttene enn de utenlandske spillerne, men jeg er sikker på at vi er like selvoppofrende som dem.

Everton-forsvarer Alan Stubbs kommenterte tidligere i uken at Liverpool ikke kan vinne ligamesterskapet denne sesongen. Alonso tar ikke slike utsagn seriøst.

- Jeg har ikke lest dette, så jeg kan ikke svare. Jeg liker å være fokusert på Liverpool og ikke bry meg om hva folk sier.

- Vi har virkelig tro på hva vi driver med. Alle har en mening, men vi må forsøke å gjøre snakkingen på banen.

Etter det 206. Merseyside-derbyet venter en bortekamp mot Besiktas, før ligalederne Arsenal gjester Anfield. Sesongen avgjøres ikke i løpet av disse dagene.
- Nei, ikke i det hele tatt. Etter disse kampene er det fortsatt en lang vei å gå.

- Selvsagt er dette viktige kamper fordi vi har avgitt poeng i det iste. Vi ønsker ikke å avgi flere poeng. Hvis vi klarer å vinne disse kampene, vil det bety økt selvtillit i troppen.

Benayoun tilbake i Liverpool
Yossi Benayoun er tilbake på Melwood, melder Liverpool Daily Post. Midtbanespilleren har fått lov til å forlate Israels treningsleir fordi de ikke har landskamp nå i midtuken. Israels håp om spill i EM ble knust etter tap mot Kroatia på lørdag. Benayoun kan dermed begynne forberedelsene til lørdagens ligakamp mot Everton, og han ligger trolig godt an til å starte i sitt første Merseyside-derby fordi han nå får langt bedre tid til restitusjon enn flere av lagkameratene som er opptatt med landskamper.

Besiktas-Liverpool på Viasat Sport 2
Besiktas-Liverpool sendes direkte på Viasat Sport 2 onsdag  24. oktober kl. 20:45. Kampen sendes også i opptak på Viasat 4 (kl. 23.30), Viasat Sport 1 (kl. 23:30) og dansk TV2 Sport (kl. 23:00). For øvrige Champions League-sendinger sjekk vår tv-liste, som oppdateres kontinuerlig.