Må finansiere ny jernbaneforbindelse

Dersom Hicks og Gillett ønsker å utvide stadionkapasiteten på det nye stadionet må de finansiere en ny jernbaneforbindelse. Man Utd bekrefter at Gabriel Heinze ønsker seg bort.

Liverpools amerikanske eierduo må finansiere en ny jernbane-overgang dersom de ønsker å utvide stadion-kapasiteten på den nye storstuen som er planlagt i Stanley Park, melder Liverpool Echo.

Deleierne Tom Hicks og George Gillett holder i disse dager på å fremlegge planene for det redesignede stadionet for byrådet, og uttaler at de nye planene kommer til å begeistre mang en supporter.

Partnerne har gjort det klinkende klart at de ønsker en hjemmebane som han huse mellom 70.000 og 80.000 supportere. De har innsett at det er umulig å gjenomføre dette i nærmeste fremtid, men duoens arkitekter har redesignet stadionet slik at det vil være mulig å utvide kapasiteten ved et senere tidspunkt.

Kilder med innsyn i stadionprosjektet sier at de nye eierne er klare over at de må legge en solid dose pengersedler på bordet for å få plass til oppmot 20.000 flere supportere på Anfield i fremtiden, og det gjør at de kun har én løsning - ny jernbaneforbindelse.

Eiernes rådgivere har allerede satt seg inn i problemstillingen, og vedgår at det er mulig å få en 30 år gammel jernbaneforbindelse tilbake i drift. Det vil i så fall åpne den såkalte Bootle-linja for passasjertog, som dermed vil gi direkte tilgang til det nye stadion fra Lime Street Station.

Toglinja blir per dato brukt til godstog, og fører til hovednettverket ved Edge Hill. Det fremgår også i Liverpool Echos artikkel at Liverpool FC ikke kommer til å søke om tillatelse til å utvide den planlagte storstuen i Stanley Park på dette tidspunktet.

For å kunne få tillatelse til å utvide det nye stadionet må altså de nye eierne overbevise byrådet hvordan de skal få opptil 20.000 flere tilskuere på stadion uten at det blir overbefolket på både tog- og veinett.

Leder i Merseytravel ønsket de nye planene velkommen, og mener at en gjenåpning av toglinja til Bootle for passasjertog vil være en utmerket idé. Det hersker imidlertid tvil om Tom Hicks og George Gillett i det hele tatt kan eller vil utvide stadion dersom de må ut med såpass mange millioner pund som prosjektet eventuelt vil koste. Det hersker også tvil om det i det hele tatt vil lønne seg å øke stadionkapasiteten, siden kostnadene kan blir ganske så høye.

Heinze ønsker seg bort
Manchester United bekrefter at deres argentinske forsvarsspiller, Gabriel Heinze, ønsker seg bort fra klubben. Liverpool, Real Madrid, Barcelona, Juventus og Newcastle skal følge situasjonen nøye, men Alex Ferguson benekter at de har mottatt noe bud på spilleren enda.

- Gabriel Heinzes agent har opplyst at hans klient ønsker å finne seg en annen klubb. Jeg er ikke så altfor sikker på det, og vi har heller ikke mottatt noe konkret bud på spilleren.

- Det er en viss fremgang angående et overgang bort fra klubben mellom Gabriel Heinze og hans agent, selv om ingenting engang er nær på dette tidspunkt, beretter skotten.