Maldini: - Vi frykter intet

Kapteinen til Milan håper å bli friskmeldt innen finalen. UEFA-president Platini berømmer lag og fans som var i semifinalene, og også fansens oppførsel. Liverpool slo også United i returen.

Kamp mot klokka for veteran
Superveteran og kaptein hos AC Milan, Paolo Maldini, mistet den andre semifinalen mot Manchester United etter å ha pådratt seg en kneskade i kampen på Old Trafford.  Nå håper spilleren som gjorde 1-0 da lagene møttes i Istanbul, at han rekker finalen i Aten om tre uker.

- Jeg er ikke vant til å være på sidelinjen, slik at dette var smertefullt for meg.  Jeg visste at laget var i god form og vi måtte bevise hva vi sa tilbake i oktober, at vi skulle nå helt fram til Aten.  Vi greide å vise at det ikke bare var tomt snakk.

- Til tross for alle de skadene vi har hatt og andre problemer, har vi gjort det glimrende og jeg er stolt over å være kaptein for et slikt lag.

- Jeg hadde en lignende skade forrige sesong, slik at jeg har alle hensikter om å fortsette til neste år.  Dersom vi hadde blitt slått ut ville jeg ha operert umiddelbart, men nå vil jeg isteden gjøre alt hva jeg kan for å bli klar til Aten.


Platini ser fram til finale
Den nylig valgte UEFA-president Michael Platini roste alle lag som hadde deltatt i semifinalene i Champions League den siste uka, og i en sesong hvor det har vært en rekke stygge voldsepisoder på fotballbaner rundt om i Europa benyttet den tidligere storspilleren også anledning til å gi honnør til fansen.

- Først vil jeg gratulere Liverpool og AC Milan i å nå finalen i UEFA Champions League, og takke alle spillerne til de fire semifinalistene for den underholdningen de stod for under kampene sist uke, uttalte Platini.

- Jeg vil også benytte anledningen til å berømme fansen som var tilstede på semifinalene.  De skapte en vidunderlig atmosfære.  De har bidratt på en positiv måte til å gjøre semifinalene til noe seervennlig ikke bare på arenaene, men også for de millioner av fotballentusiaster som satt foran TV.  Jeg er overbevist om at supporterne til både Liverpool og Milan også vil gjøre finalen i Aten til en fest.

- I likhet med alle andre fotballfans verden rundt, ser jeg fram til finalen i Champions League.  De to klubbene har til sammen vunnet dette trofeet elleve ganger, og de møtes for andre gang på to år.  I Istanbul i 2005 ga Liverpool og Milan oss en kamp som holder en spesiell plass i historien til europeisk fotball.  Jeg er sikker på at de to lag igjen vil gjøre det de kan for at årets finale vil bli en like minneverdig opplevelse på Olympiastadion i Aten.


365.000 så Liverpool v Chelsea
Mens det var noen flere seere på den første kampen mellom Man Utd og Milan, i forhold til Chelsea v Liverpool, vant de helrøde på Anfield også når det gjald seere.

288.000 i gjennomsnitt så Liverpool vinne på straffespark, og på det meste var 365.000 foran skjermen skriver Kampanje.  Til sammenligning hadde Milan v Man Utd 272.000 seere i snitt.