Malouda førstemann?

Den franske venstrevingen Florent Malouda kan bli det første store kjøpet til Rafael Benitez denne sommeren. Den franske landslagsspilleren er tilgjengelig for ti millioner pund.

Fransk åpning
Den franske landslagsspilleren Florent Malouda er 26 år og ble nylig kåret til den franske ligaens beste spiller. Etter at han tidligere denne måneden annonserte at han ønsket å forlate seriemestrene Lyon og Gerard Houllier, har det vært spekulert at han var på vei til en toppklubb i England. Nå ligger det ifølge Liverpool Daily Post an til å bli Anfield som blir hans hjemmebane fra høsten av.

Benitez har sagt at en eller to store overganger vil komme i løpet av denne uka. Etter alle øremerker vil Florent Malouda være den sjette nye spilleren inn porten på Anfield. Ukrainske Andriy Voronin, brasilianske Lucas Leiva, argentinske Sebastian Leto og ungarerne Krisztian Nemeth og Andras Simon er allerede klare.

Lyons formann Jean-Michel Aulas har gitt Malouda frist til 30. juni med å finne seg en ny klubb, og denne tidsfristen ser Florent ut til å greie med god margin. Malouda skal være tilgjengelig for rundt ti millioner pund.

- Jeg vil ha dette avklart tidlig. Skjer det ingenting nå, betyr det at de klubbene som har kontaktet meg, ikke er helt overbevist om mine kvaliteter. Hvis det er tilfelle, er det ingen vits i å dra noe sted. Drar jeg, så vil det være under de beste forhold. Jeg har et utmerket forhold til Lyon, sier Malouda som skal være mål for flere europeiske toppklubber.

Malouda har gitt et godt bidrag til Lyons sjette ligatittel på rad. Han har scoret åtte mål og vært nest sist på ballen fem ganger. 26-åringen, kjent som en slepen teknikker, har 28 landskamper og tre mål for Frankrike. Han spilte for Frankrike under fjorårets VM i Tyskland, og gjorde seg bemerket i finalen mot Italia da det var han som skaffet franskmennene det straffesparket som Zinedine Zidane scoret på.