Marseille ruster til storkamp

Sør i Frankrike ser man allerede fram til en avgjørende kamp mot Liverpool i Champions League. En formsterk Adam Hammill har tro på at det nå skal gå rette veien for ham.

Klassisk møte i Stade Velodrome
Marseille er ikke det beste laget i Frankrike, men de har fans som gjør stemningen unik på sin hjemmearena Stade Velodrome. Arenaen vil riste i sine grunnvoller når Liverpool kommer på besøk 11.desember, i en kamp som vil avgjøre utfallet av hvem som går videre i gruppe A i Champions League.

- Alt er fortsatt åpen, konkluderer kapteinen på Marseille, Lorik Cana.

- Det var veldig frustrerende å slippe inn et mål tre minutter før slutt (mot Besiktas), men vi kan fortsatt avgjøre dette selv.

- Vi er Marseille, vi må forsvare vårt navn. Dette er en kamp vi ikke kan tape.

- Innstillingen til denne kampen må være den samme som om det skulle vært finalen i Champions League, fortsetter midtbanespiller Mathieu Valbuena.

- Vi vet at uavgjort kan være nok, men vi må spille for å vinne, legger forsvarer Ronald Zubar til.

- Hele byen venter på denne kampen. Nå er det opp til oss å sørge for at det blir noe man husker.

Liverpools tidligere legende John Aldridge avviser at de røde vil bli skremt av atmosfæren som de 60.000 vil skape i sør.

- Liverpool har opplevd kamper med minst like mye trykk tidligere, sier Aldo. ? Det vil bli en vanskelig kamp, men jeg er helt sikker på at stemningen ikke vil bli et problem for dem.


Hammill på banen
Adam Hammill startet kun sin andre kamp for Southampton borte mot Ipswich sist tirsdag. På utlån fra Liverpool har venstrevingen slitt med å få spilletid, men 19-åringen var den beste offensive spilleren hos Saints mot Ipswich, og han er forventet å starte neste kamp mot Leicester.

- Min tid i Southampton har vært en læreprosess, sier Hammill selv. - Det at jeg igjen fikk spille 90 minutter har imidlertid gitt meg et løft.

- Jeg må lære meg til at jeg ikke får starte så mange kamper, siden jeg vil bli del at et roteringsystem hvis jeg skulle greie å bryte igjennom hos Liverpool en dag. Dette er nå blitt en del av fotballen.

- Jeg behøver egentlig ikke å arbeide så mye med mitt offensive spill, siden jeg alltid vil ha kreativiteten, men jeg må lære mer om det defensive. Jeg må arbeide hardere og forbedre posisjonspillet.

- Jason Dodd har hjulpet meg mye. Han har lært meg når det er riktig å gå framover, og når jeg skal holde igjen. Jeg har også gjort ekstra styrketrening, og det har gitt resultater.

- Sjefen ga meg tillit ved å benytte meg mot Ipswich og nå ønsker jeg bare å få spille mer. Da vil jeg både komme i bedre form og få mer selvtillit. Det er slik at kremen alltid blir liggende på toppen, avslutter den selvsikre scouseren.