Mascherano klarert for spill

FA Premier League bekrefter at Javier Mascherano nå er klarert for spill for Liverpool.

Liverpool leverte alle nødvendige overgangspapirer for Javier Mascherano i tide innen overgangsfristen gikk ut ved midnatt til 1.februar, men det er først i dag at FA Premier League har klarert argentineren for spill for Liverpool FC. FA Premier League har i ettermiddag sendt ut følgende pressemelding:

- Premier League er tilfreds med at det kontraktmessige som har blitt foreslått av Liverpool er i overensstemmelse med reglene, særlig at forholdet mellom klubb og spiller ikke er gjenstand for påvirkning fra en tredje part.

- Premier League er takknemlig for det samarbeidet og den åpenheten Liverpool FC har vist fra begynnelsen og gjennom hele prosessen. Liverpool FC satte også pris på at Premier League Board ikke var forberedt til å godkjenne denne overgangen inntil ytterligere informasjon på en hvilken som helst tredje parts involvering i spillerregistreringer hadde blitt mottatt fra alle Premier League-klubbene.

Mascherano vil gi Rafael Benítez flere valgmuligheter sentralt på midtbanen. 22-åringen begynte sin profesjonelle karriere i argentinske River Plate, men ble tatt ut på seniorlandslaget allerede før han hadde debutert for River. Da hadde han representert sitt hjemland i både U17-VM og junior-VM.

I 2004 vant Mascherano OL-gull med Argentina. Året etter meldte han overgang til brasilianske Corinthians, og var der med å vinne Campeonato Brasileiro. På det tidspunktet spilte han regelmessig for A-landslaget, og i VM 2006 spilte han samtlige minutter i alle fem av Argentinas kamper.

På transferdeadline-day i august 2006 signerte Mascherano for West Ham, men der fikk midtbanespilleren kun syv opptredener. I løpet av disse kampene pådra han seg ett gult kort, som nå vil følge med på flyttelasset til Liverpool. 

Som tidligere nevnt er 22-åringen påmeldt til Champions League med draktnummer 20.