Mascherano-overgangen til domstolene

Liverpool Echo skriver i dag at Liverpool FC vil gå rettens vei i et forsøk på å få klarert Javier Mascherano for spill denne sesongen.

Liverpool Echo skriver at Liverpool FC akter å gå rettens vei for å få lov til å benytte argentineren Javier Mascherano denne sesongen. Lokalavisen skriver at klubben faktisk allerede har begynt sin legale kamp mot FIFA for å fullføre overgangen til argentineren.

Echo bekrefter at Mascherano spilte offisiell kamp for brasilianske Corinthians i august 2006, like etter at han kom hjem fra VM, og like før overgangen til West Ham. Dermed har han ifølge FIFAs reglement ikke lov til å spille for en tredje klubb inneværende sesong.

Det er også på det rene at Liverpool allerede har blitt enige med West Ham om en overgang for spilleren, og Hammers har gitt 22-åringen tillatelse til å forlate klubben. Echo skriver at Mascherano selv også har blitt enig med Liverpool om å slutte seg til Anfield-klubben.

Liverpool ønsker å sikre seg spilleren så fort som mulig, i håp om å bruke han i Mohamed Sissoko og Boudewijn Zendens skadefravær. Nå håper klubben at FIFA vil bruke sunn fornuft, og gi spilleren dispensasjon fra regelen om at det ikke er å lov å spille for mer enn tre klubber i en og samme sesong. Liverpools advokater vil hevde at ingen blir mer skadelidende, om lovens bokstav følgens til punkt og prikke, enn spilleren selv.