Mascherano tvilsom til søndag

Mascherano kan miste Utd-kampen på grunn av smellen han fikk i skinnleggen. Gerrard den første som scorer i sju kamper på rad siden Aldo i 89. Ingen kommunikasjon mellom Benitez og Gillett?

Liverpool Echo skriver i dag at Javier Mascherano er tvilsom til søndagens kamp mot Manchester United etter at han fikk seg en kraftig smell i skinnleggen av lagkamerat Sami Hyypiä helt på tampen av gårsdagens kamp mot Marseille.

Argentineren ble først båret av banen, men kom inn igjen etter et par minutter og fullførte kampen. Etter kampslutt hinket han i garderoben og hadde tydelige smerter. Echo skriver at hans tilstand vil bli analysert av de rødes medisinske støtteapparat i dag.

Gerrard i kanonform
Etter skade og formsvikt tidlig i høst har Steven Gerrard virkelig funnet kanonformen de siste par månedene. I går gjorde han mål i sin sjuende kamp på rad. Man må tilbake til det målløse oppgjøret mot Blackburn på Ewood Park for å finne sist kapteinen ikke tegnet seg på scoringslista.

Man må også nesten 20 år tilbake i tid og til John Aldridge i 1989 for å finne sist en Liverpool-spiller scoret i så mange kamper på rad. Og det er også verdt å huske på at Gerrard også gjorde mål i tre kamper på rad forut for Blackburn-kampen.

Men Gerrards spill handler så visst ikke bare om scoringer. Det sier mye om kapteinens egenskaper at han i løpet av disse 11 siste kampene også har vært arkitekten bak ni av sine lagkameraters scoringer.

Jamie Carragher hyller i dag sin kaptein i Liverpool Echo, og det er veldig forståelig. Han overtok også som kjent Michael Owens gamle scoringsrekord i Europa for de røde. Den 10. scoringen på 11 kamper var nemlig kapteinens 23. mål i europacupene.

- Steven er definitivt en av de beste spillerne i verden. Man ser ofte til Kaka og Messi, men det er bare fordi de spiller lenger frem på banen. For meg er Steven Gerrard på høyde med Kenny Dalglish når det gjelder de største spillerne som noen sinne har spilt for Liverpool, og for øyeblikket er han trolig blant de fire eller fem beste spillerne i verden, skryter midtstopperen.

Bekymret da Gerrard lå nede
Carragher forteller at han ble veldig bekymret da Gerrard ble taklet knallhardt og lå nede lenge bare sekunder etter avspark i går kveld.

- Jeg ble bekymret da ja, for Steven ligger normalt ikke nede. Det så ut som det var noe alvorlig fatt, men så kom han seg opp igjen og fortsette kampen. Like etterpå vant han straffesparket.

- Frykter ingen
Nå frykter Carra ingen før trekningen fredag 21.desember.

- Vi må ikke glemme at vi også vil være en fryktet motstander for de lagene vi kan trekke. Men når du spiller i Champions League ønsker du å møte de beste lagene i Europa, sier han om det å skulle møte en av kvintetten AC Milan, Real Madrid, Inter Milan, Barcelona og Sevilla.

- Vi vil uansett møte gode spillere på et topplag, på et topp stadion. Ønsker du å gå videre må du slå de beste.

- Ingen samtale mellom Gillett og Benitez i går?
På spørsmål om resultatet i går tar litt press bort fra manager Rafael Benitez, svarer Carragher som følger:

- Jeg aner ikke. Det er ikke opp til oss. Vi konsentrerer oss om å spille og for øyeblikket gjør vi det bra. Vi håper det fortsetter slik.

Benitez selv sier imidlertid til Liverpool Echo i dag at møtet med eierne ikke er av en slik dimensjon som mange later til å tro.

- Møtet kan nok komme til å gå greiere enn folk tror, sier han.

Gillett var som kjent tilstede på Stade Velodrome i går, men Echo rapporterer at han enda ikke hadde snakket med manageren en time etter kampslutt.

- Jeg er kun fokusert på kampen mot Manchester United nå, uttaler Benitez.