Matchvinneren håper på flere scoringer

Peter Crouch noterte sin sjette Champions League-scoring i går, og håper å nette også i semifinalene. Ordkrigen før Chelsea-kampene er allerede i gang.

Etter at han ble matchvinner mot PSV Eindhoven i går kveld, med en scoring midtveis i andre omgang, er nå Peter Crouch oppe i seks mål i Champions League. Dermed er han bare ett mål bak AC Milans Kaka i kampen om toppscorertittelen i turneringen. Chelseas Didier Drogba har også seks mål.

I semifinalen kommer nå Crouch og Drogba til å stå på hver sin banehalvdel. Vi får håpe at den lengste spissen trekker det lengste strået også der, og skyter de røde til finalen i Aten.

Om vi tar med kvalifiseringskampene mot Maccabi Haifa har Crouch nå faktisk gjort 7 mål for Liverpool i årets Champions League. Dermed står spissen likt med Roger Hunt og Steven Gerrard som innehavere av klubbrekorden for antall scoringer i europacupene i en og samme sesong. Gårdagens nettkjenning var Crouch sin femte på 11 dager, og hans 18 på 27 startede kamper denne sesongen.

- Det var ingen underholdende kamp, men vi gjorde jobben vår og fikk det resultatet vi ønsket, uttalte Crouch til Sky Sports 1 etter kampen i går kveld.

- Vi gjorde grovarbeidet i den første kampen i Nederland, og denne andre kampen ble derfor mer som en transportetappe. Det var en merkelig kamp. Alle spillerne ønsket å vinne, og hadde vi ikke fått hull på byllen tror jeg vi ville ha lagt sterkere press på dem i sluttminuttene.

- Jeg er fornøyd med min egen form i Champions League. Det er en fantastisk turnering. Forhåpentligvis kan jeg fortsette å score mål.

- Semifinalene mot Chelsea blir spesielle kamper for oss alle. Lagene møttes i tilsvarende kamper for to år siden, og forhåpentligvis blir utfallet det samme også denne gangen. Min far vil være fornøyd, ettersom Chelsea er hans lokale lag. Det vil nok bli spesielle kamper for min familie.

- Vi vant FA-cupen i fjor, og forhåpentligvis tar vi steget opp og vinner Champions League i år, avsluttet Crouch.



Crouchy setter inn vinnermålet mot PSV i går kveld.

Manageren hyller sin spiss
Manager Rafael Benitez var raus med rosen av Crouch etter kampen, samtidig som han var fornøyd med at laget gjorde en profesjonell jobb.

- Vi visste at kampen ville bli vanskelig for oss, på grunn av at spillerne mentalt allerede var i semifinalen. Vi klarte å kontrollere kampen og tillot dem ikke å komme til sjanser. Dermed kunne vi slappe av litt mer, sa han.

- Peter Crouch har nå den selvtilliten alle spisser trenger. Jeg håper han fortsetter å score mål like jevnt og trutt frem mot sesongslutt.

- Tanken var å gjøre ett mål for å avgjøre kampen fullstendig. PSV hadde ballen mye, men vi kontrollerte det hele. Vi spilte bedre i andre omgang, og etter utvisningen ble det lett for oss.

Manageren om semifinalen
Om de forestående semifinalene mot Chelsea, på Stamford Bridge onsdag 25.april og på Anfield tirsdag 1.mai, hadde Benitez følgende å si:

- Vi vet oppgaven blir vanskelig fordi Chelsea er et veldig godt lag. Men vi vet også at dersom vi spiller opp mot vårt beste så kan vi slå dem.

Benitez anser det også som en liten fordel å avslutte med hjemmekamp, men føler seg på ingen måte trygg.

- Chelsea har blitt et godt bortelag nå, noe man kunne se mot Valencia.

Liverpool-manageren kommenterte også sitt forhold til Chelsea-manager Jose Mourinho. Et forhold som kjølnet betraktelig etter semifinalene i Champions League for to år siden.

- Vi var gode venner helt til vi begynte å slå dem. Da forandret det seg. Han har et veldig godt forhold til managere av lag som Chelsea normalt slår, men han går til angrep på managerne i toppklubbene.

- Som manager for Liverpool har du alltid selvtillit, men Chelsea er et godt lag. Den andre semifinalen går på Anfield, og får vi et godt resultat på Stamford Bridge så har vi kanskje en fordel av det. Men man så mot Valencia hvor gode Chelsea er til å spille kontringsfotball.

Benitez ble også spurt om det ville være en fordel for Liverpool at Chelsea også er involvert i FA-cupen og kampen om ligatittelen.

- Det kan være det, men Chelsea har en stor tropp med mange gode spillere. De har brukt mye penger på spillere de siste fem årene, og har nok kvaliteter i troppen til å håndtere mange turneringer samtidig, var svaret spanjolen ga.

- Chelsea har kanskje ikke akseptert det som skjedde for to år siden, men de kan ikke forandre på det nå. De er et vanskelig lag å spille mot. Det vi må gjøre nå er å konsentrere oss om de kommende ligakampene, og så begynne å tenke på Chelsea etter det.

Koeman fornøyd tross tap
PSV-trener Ronald Koeman var relativt fornøyd etter gårsdagens kamp, trass i at det ble tap 0-1 på Anfield.

- Vi hadde en stor sjanse ved Jefferson Farfan etter tre minutter, men tok ikke var på den. Mot et lag som Liverpool, som hele tiden har mange spillere bak ballen, må du ta vare på sjansene. Basert på banespillet synes jeg vi hadde fortjent et bedre resultat, men dommerens avgjørelse om å utvise Dirk Marcellis hjalp oss ikke akkurat. Det var ingen stygg kamp, og du forstår ikke mye fotball når du gir direkte rødt for en slik takling, mente nederlenderen.

Disse er ett gult kort unna suspensjon
Før semifinalene i Champions League er følgende spillere ett gult kort unna suspensjon:

Liverpool:
-Pennant

Chelsea:
-Ballack
-Robben
-Diarra
-J.Cole
-Drogba

Man Utd:
-Evra
-Heinze
-Ronaldo
-Scholes

Milan:
-Maldini

Chelseas Michael Essien må stå over den første semifinalen mot Liverpool grunnet suspensjon for gule kort.

Lampard tenker ikke på revansje
Frank Lampard insisterer på at han og de øvrige Chelsea-spillerne ikke tenker på revansje for semifinalenederlaget i 2005, etter at det i går ble klart at Liverpool og Chelsea møtes i nye semifinaleoppgjør i Champions League.

- Tanker om hevn er tåpelige foran slike kamper, for da betyr det at du ikke konsentrerer deg om oppgaven på riktig måte. Det som har skjedd før er uten betydning. Alt som betyr noe er de to forestående kampene – å vinne disse og komme til finalen, uttaler midtbanespilleren.

- Liverpool-spillerne vil heller ikke tenke på hva som skjedde for to år siden. De vil konsentrere seg om det som skal skje nå. Klarer vi ikke å prestere mot Liverpool vil vi være ute.

Chelsea-kaptein John Terry klarer derimot ikke helt å fri seg for tanken på revansje.

- Jeg ønsker ikke å begynne og snakke om hevn eller noe slikt, men dette er helt klart en mulighet til å vaske bort de bitre minnene fra to år siden.

Manager Jose Mourinho føyer til: - Hevn er ikke et tema for meg. Ikke i fotball, og ikke ellers i livet. Vi vil være klare for Liverpool.