McAllister gir sin analyse av Barça-L'pool

Helten fra 2001 tror Liverpool vil stå frem mer positivt på Nou Camp enn det de gjorde det i Treble-sesongen, og tipper avansement for Liverpool. Billettinfo Villa borte.

Gary McAlister tror ikke at Rafael Benítez kommer til å ta etter taktikken fra sammenlagtseieren i semifinalen av UEFA-cupen mot Barcelona i 2001. For seks år siden dro Liverpool til Nou Camp for å prøve ødelegge for motstanderen. De kom hjem med et ønsket 0-0-reslutat. I returoppgjøret sørget en scoring av Gary McAllister fra straffemerket for avansement til finale mot Alaves. Skotten er sikker på at Rafael Benítez kommer til å legge opp til en annen slagplan en Houllier den gangen.
- Jeg kan ikke huske mye fra Nou Camp i 2001. Jeg tro ikke det skjedde så mye der, uttaler McAllister.

- Vi fikk definitivt se de hvite lommetørklerne fra hjemmefansen. De var ikke veldig imponert over taktikken vår, men på den tiden hadde vi noen skikkelige forsvarsspillere. De gjorde en fantastisk jobb med å holde motstanderen på avstand.

- Spillere som Stephane Henchoz, Sami Hyypiä, Markus Babbel og Jamie Carragher var briljante den kvelden, men sant skal sies at vi ikke var veldig oppfinnsomme.

- Jeg kan ikke se at Rafa Benitez’ mannskap spiller på den måten. Han vil være forsiktig, forsøke å frustrere dem og satse på kontringer, men han ønsker at flere spillere blir med i angrep.

- Slik Liverpool-laget er organisert nå, vil backene John Arne Riise og Steve Finnan være forberedt på å gå fremover oftere enn vi gjorde på bortebane.

- I disse dager er jeg ikke sikker på hvor bra 0-0 er på bortebane i den første kampen. Vi kan like gjerne komme til den situasjonen hvor 1-2-tap kan være like bra som 0-0, fordi det bare gir en den ekstra sikkerheten dersom man slipper inn et bortemål.

- Jeg tror det er viktig at Liverpool scorer, og jeg er sikker på at de kan klare det.

- Jeg vet at Rafa har en god statistikk mot Barcelona på Nou camp. Han har vært en vanskelig motstander for dem. Og han vil like å reise dit som ”underdogs”.

Bookmakerne holder Barcelona som favoritter, men McAllister tror at Liverpool greier brasene over to kamper.
- Tilskuerne spilte en stor rolle da vi vant, noe det alltid gjør på store e-cupkvelder på Anfield.

- Det var likhet, selv om kanskje ikke helt på samme nivå som i semifinalen mot Chelsea for et par år siden.

- Jeg tror det kan bli sånn igjen.  Det viktigste på onsdag er å holde liv i oppgjøret, et hvilket som helst resultat som gjør at Liverpool har en god mulighet til avansement. Jeg har hatt en snikende følelse helt siden trekningen at dette kanskje ikke går Barcelonas vei.

- Formen deres i det siste har ikke vært god. De ligger fremdeles på første plass i ligaen, men de har ikke spilt like godt som forrige sesong.

- Jeg vil likevel si at Barcelona så vidt er favoritter grunnet kvaliteten de besitter, og ting tyder på at Ronaldinho er på vei til å finne formen tilbake, men de siste måneden har også Liverpool funnet tilbake til sitt beste.

McAllister vet at begge lagene har potensielle matchvinnere.
- Den som har mest innflytelse av Steven Gerrard og Ronaldinho kan være tungen på vektskålen.

- Steven er allerede på samme nivå som Ronaldinho, etter min mening, og han vil se frem til muligheten til å vise det.

- Han har gjort det ved store anledninger for Liverpool tidligere, og han er typen til å tro at han vil dominere kampen i morgen.

- Han har allerede fått respekten han fortjener rundt om kring i verden. Jeg er sikker på at han er en spiller Barcelona vil være engstelig for.

Billettinfo Villa borte
Liverpool FC har mottatt 3222 billetter til bortekampen mot Aston Villa søndag 18.mars kl. 14.35. Billettene koster £32 (voksen) og £19 (over 65 år/under 16 pr), og disse er tilgjengelig for sesongkortinnehavere etter hvor mange bortekamper de fikk registrert forrige sesong. Tirsdag 27.februar kan de med 10 eller flere kamper kjøpe. De med seks eller flere kamper slippes til to dager senere, før man på fredag 2.mars må kunne vise til kun fire bortekamper.