Mer fra Benitez

Rafael Benitez har mer på hjertet etter kritikken de siste ukene. Torres og Alonso klare? Agger ute i ytterligere 10-15 dager. Arsene Wenger med selvtillit.

Mange ord har blitt skrevet etter at kritikken tiltok etter et nytt tap i Champions League denne midtuken. Rafael Benitez lot ikke vente på seg med respons til de utålmodige, og sammenligner nå situasjonen med den i Valencia.

- Jeg er ikke under større press nå. Det er en del av jobben som manager. Når du taper er du under press, når du vinner er du best i verden. Det var det samme i Valencia. Der var jeg under press fra første sekund, og vi vant ligaen i min første sesong. To år etterpå var jeg igjen under press og vi svarte med å vinne to trofeer. Kanskje dette året kan bli lignende.

- Presset her er ikke større enn i Valencia. Der forventet folk at vi skulle vinne alt med en gang. I den andre sesongen hadde vi problem i Champions League hvor vi tapte mot Inter Milan, og Valencia hadde vært i to finaler på rad før jeg tok over. Året etterpå vant vi ligaen og UEFA-Cup'en.

Tom Hicks var som kjent ute og mente troppen var god nok til å vinne ligaen, men Rafa mener at han ikke mente å legge ekstra press på laget.

- Han prøvde å være støttende. Når jeg snakker med ham, ønsker vi begge det samme, å vinne trofeer. Vi har snakket om fremtiden. Jeg har kontakt med ham hele tiden. Vi utveksler mange e-mail med George, Foster og Tom. Vi er i kontakt med dem tre eller fire ganger i uken.

Om Torres sier Benitez dette:

- Han er ikke 100%, men han er 90%.

Daniel Agger skal på sin side være 10-15 dager fra spill.

At Benitez savner de skadede spillerne er et ikke særlig tvil om.

- Det er klart at med Xabi, Daniel eller Fabio Aurelio, spillere som er flinke med ballen, kan du forbedre angrepsspillet. Det handler om å finne balansen. Xabi er en klassespiller. Når han spiller bra, så spiller laget bra.

- På midten har vi Gerrard som spiller bedre, og hvis du har Gerrard, Mascherano eller Xabi som spiller bra så vet du at laget vil være bedre.

- Xabi kan spille med tempo. Han har tempo på ballen. Det er viktig at vi har noen som kan vende spillet før motstanderne har fått organisert forsvarerne sine. Han kan spille ballen over førti meter så forsvarerne ikke har tid. Av og til trenger du en spiller som Xabi.

Arsene Wenger ønsker å prestere mot topplagene
- Å prestere mot et kvalitetslag er det siste spørsmålstegnet laget mitt har på seg, sier Wenger, hvis lag tidligere fikk kritikk for å svikte mot svakere motstand. Det har de rettet på så langt denne sesongen med bare ett poengtap på ni kamper.

- Man ønsker å gå inn i kampene og prestere mot topplagene. Slik kan vi forsikre oss om at vi er best. Jeg føler at dersom vi kan repetere statistikken vår fra i fjor mot topplagene, så vil vi være en hard nøtt å knekke. Det er utfordringen vår nå. Det eneste tapet mot topplagene i fjor var nettopp borte mot Liverpool.

- Jeg rangerer Benitez høyt som manager. Jeg vet ikke om han er under press. Det ser ikke slik ut i mine øyne.