Midtbanekrise før Watford

Skader på hele sju midtbanespillere medfører at Rafael Benitez kan få store problemer med å komponere en slagkraftig midtbane mot Watford på lørdag. Og for resten av januar for den del.

Rafael Benitez kan få alvorlige problemer med å komponere sin midtbane til lørdagens kamp mot Watford. Og for så vidt i resten av januar måned også. Hele 5 midtbanespillere er ute med langtidskader, mens to sliter med småskader.

Harry Kewell har ikke spilt fotball siden han representerte Australia i sommerens VM. Vingen har slitt både med lyske- og ankelproblemer. Prognosene tilsier et comeback i mars.

Mohamed Sissoko har ikke spilt siden tidlig i november, da han slo skuldra ut av ledd i ligacupkampen mot Birmingham på St Andrews. Spilleren selv har peilet seg inn på et comeback i Merseyside-derbyet på Anfield 3.februar.

Boudewijn Zenden har ikke spilt siden november på grunn av en kneskade. Han gjennomgikk en meniskoperasjon helt på tampen av november måned, men er i likhet med Sissoko tilbake i fysisk trening. Nederlenderen forventes å være tilbake mot slutten av denne måneden.

Mark Gonzalez pådro seg en leggskade i tirsdagens ligacupkamp mot Arsenal. Det skal dreie seg om en vevskade og en kraftig hevelse på høyre leggbein. Det antas at chileneren vil være spilleklar igjen innen tre uker, altså senest tidlig i februar måned. Han kan dermed være spilleklar på noenlunde samme tid som Sissoko.

Luis Garcia gikk også ned for telling i tirsdagens kamp, og har fått avrevet fremre korsbånd i høyre kne. Dermed er den tekniske spanjolen ute for resten av sesongen.

I tillegg til disse fem langtidsskadde spillerne har Rafael Benitez også meldt om småskader på Steven Gerrard og Xabi Alonso etter Arsenal-kampen. Kapteinen skal ha pådratt seg en lårhøne, mens Alonso følte at det strammet til i hamstringen. Altså en lignende skade som holdt Craig Bellamy ute av kampen mot Bolton.

I et såkalt ”worst case scenario” vil altså Benitez måtte mønstre en midtbane bestående av for eksempel Pennant, Carragher, Guthrie og Aurelio i lørdagens kamp. Forhåpentligvis er ikke skadene på Gerrard og Alonso verre enn at den viktige sentrale midtbane-duoen kan spille på Vicarage Road. Da vil vi anta at midtbanen kommer til å bestå av Pennant, Gerrard, Alonso og Aurelio.

En annen ”fare” som lurer i kulissene er det faktum at Alonso har pådratt seg fire gule kort allerede. Får han ett gult til i nærmeste framtid vil midtbanekrisen bli ytterligere forverret, ettersom spanjolen i så fall må sone en kamps karantene.

Ettersom Liverpool røk ut av begge de hjemlige cupene i løpet av fire hektiske januardager, er imidlertid terminlisten for januar og februar på langt nær så tøff som den en stund så ut til å bli. De røde har nå faktisk bare tre kamper til å spille i januar måned. Lørdagens bortekamp mot Watford, storoppgjøret mot Chelsea på Anfield nøyaktig en uke senere, og en tirsdagskamp mot West Ham i London 30.januar. Vi får krysse både fingre og tær for at vi unngår flere skader og kort på våre midtbanespillere i disse kampene, og så får vi håpe at både Sissoko, Gonzalez og Zenden er fit for fight igjen til lokaloppgjøret mot Everton 3.februar.

Se for øvrig vår oversikt over skader og suspensjoner.