Mourinho med nytt angrep på Benitez

Jose Mourinho kom med et nytt smakløst angrep på Rafael Benitez og Liverpool før kveldens semifinale. Crouch med venner i begge leire. Bellamy byttes mot Gamst Pedersen?

Jose Mourinho klarte nok en gang ikke å dy seg på en pressekonferanse. I går kveld gikk han til et nytt smålig angrep på Rafael Benitez. Blant annet beskyldte han spanjolen for å ha redusert Liverpool til et cuplag.

- Historien taler for seg selv, og historisk sett er Liverpool et monster. Men i de siste tre årene har de kun klart å levere varene i en turnering. De har kun hatt suksess i cuper. Jeg er ingen statistiker, men i Premier League har Chelsea trolig tatt 60 pooeng mer enn Liverpool på de tre siste årene. Det er mye. De har spilt bra i cupene, og vi roser dem for det. De har vunnet Champions League og FA-cupen, og de er i semifinalen i Champions League igjen. Men siden januar har de kun hatt denne turneringen å tenke på, mente portugiseren.

Det var også på dette grunnlaget at Mourinho skjøv favorittstempelet i kveldens kamp over på gjestene.

- Etter nyttår har vi spilt 27 kamper, og Liverpool tre eller fire, kom det sarkastisk fra Chelsea-manageren.

Han refererte selvsagt til Liverpools Champions League-kamper. Faktum er for øvrig at hans eget lag har spilt 24 kamper.

- Før kampen mot Barcelona forberedte Liverpool seg en hel uke i Portugal mens vi spilte tre kamper den uken. Vi har spilt ligacupfinalen, vi er med i FA-cupen, vi har hatt to kamper mot Tottenham, vi har spilt Champions League 24 timer etter en ligakamp. Vi spilte ekstraomganger mot Blackburn i FA-cupen og to kamper mot Valencia. Vi spilte ikke mot et lag som PSV. Det er en stor forskjell på det. Men vi tror likevel vi kan vinne.

- Jo da, Liverpool har også spilt over 20 kamper, men de har hvilt spillere. Steven Gerrard bør være mer opplagt enn Frank Lampard.

- Benitez har vært i Liverpool i tre år uten å vinne ligaen. Jeg hadde trolig fått sparken om det hadde vært tilfelle med Chelsea. Situasjonen minner om den i 2005. Da spilte også Liverpool kun for Champions League. For to år siden var vi ligamestere før vi møtte dem i semifinalen. I år kjemper vi for å bli ligamestere igjen. Våre motstandere har forberedt seg på denne kampen lenge, mens vi begynte forberedelsene i går.

Benitez sank ikke ned på Mourinhos nivå
Etter at Chelsea-manageren var ”kryssforhørt” av pressen var det Liverpool-managerens tur. Han gikk ikke i fellen det ville ha vært å synke til samme lavmål som Mourinho.

- I en semifinale i Champions League er begge lag under press. Da vi slo dem i 2005 så vi hvor viktig denne turneringen er for Chelsea. De har vunnet ligaen to ganger siden da, og normalt sett vil da prioritere Champions League nå. De har et godt lag med gode og dyre spillere. Med en slik stall er det forventet at du henger med i alle turneringer. Men vi er klare, og kan slå dem.

Liverpool har aldri gjort mål på Stamford Bridge under Benitez sin ledelse. Fem kamper har de helrøde spilt på ”brua” uten nettkjenning. Chelsea er også ubeseiret på sine siste 21 kamper. Det siste laget som slo dem var nettopp Liverpool, på Anfield i januar.

- Jeg ønsker ikke å delta i en ordkrig. Chelsea er et fysisk sterkt lag. Virkelig sterke. Det kunne man se i andre omgang mot Valencia. Jeg tror ikke de er trøtte. De er ikke like friske og raske som for seks måneder siden, men det er ikke vi heller.

- Alle managere lever under press. Det kreves at man vinner alle kamper, selv om man er manager for Wigan eller Watford også. Jeg har opplevd den samme usikkerheten som Mourinho opplever nå i Valencia, men jeg antar at dette ikke er tema i Chelsea-garderoben. Alt jeg vet er at de ønsker å vinne, og det gjør vi også.

Crouch med venner i begge leire
Peter Crouch vokste opp i området rundt Stamford Bridge, og vil ha venner i ”begge leire” i kveld.

- Jeg drømte aldri om å spille i en kamp som denne som guttunge. Mitt hjerte tilhører Liverpool nå, og det tror jeg også er tilfelle for de fleste i min familie. Jeg vil ha mange venner på tribunen i kveld, noen i blått, men de fleste i rødt, forteller Liverpool-spissen til The Daily Telegraph.

- Vi tror vi kan nå finalen, men jeg vil ikke si at vi er favoritter. Chelsea har vært meget stabile denne sesongen, spesielt i ligaen. Det finnes ikke noe tidspunkt som er bedre å møte dem på enn andre. De er et topplag, men vi vinner også kamper og unngår baklengsmål. Vi får konsentrere oss om vårt eget spill og ikke bekymre oss så mye over Chelsea.

- Vi er fornøyd med kampene vi har spilt mot dem denne sesongen, og totalt sett har vi vært best i innbyrdes oppgjør. Vi må sørge for å være på tå hev, men det tror jeg heller ikke blir noe problem. Vi har gjort det bra i Europa, konstaterer Crouch.

Bellamy som agn for Gamst?
The Times hevder i dag at Rafael Benitez kan finne på å bruke Craig Bellamy som agn for å få Mark Hughes til å selge Morten Gamst Pedersen til Liverpool i sommer. Avisen hevder at spanjolen har fulgt Blackburns venstreving med interesse i de siste 12 månedene.