Nøkkelmåned for de røde

Rafael Benitez mener de neste kampene blir svært viktige for et Liverpool som har flere ligapoeng enn på samme tidspunkt i fjor. Juniorene leter etter stabilitet.

Viktig periode for Rafa’s menn
West Ham v Liverpool kl 20.45 i kveld er en av kampene som starter ligarunde 25.  Det vil kanskje komme som en overraskelse på mange, men etter 24 spilte kamper har de røde fra Anfield sanket et poeng mer enn under fjorårsesongen.  I sesongen hvor man sikret seg 82 poeng, et poeng bak Man Utd på 2.plass, avsluttet imidlertid Gerrard & Co med 12 seire, en uavgjort og bare et tap på de 14 siste kampene.  Hvis man skal få til noe lignende denne gangen mener Rafael Benitez at de neste ukene vil være en stor pekepinn.

- Dette er en avgjørende periode for oss, forklarer manageren.  – Vi møter West Ham, Everton, Newcastle og Manchester United, alle på omtrent samme tid som vi skal spille mot Barcelona.  Det vil bli virkelig vanskelig med så mange kamper av en slik art etter hverandre.  Du vil virkelig få testet troppen.

- Etter disse kampene avslutter vi sesongen med mange oppgjør mot lag som normalt er rundt midten av tabellen.  Derfor er dette en virkelig viktig tid for oss.

- Når du er bak Chelsea og Manchester United, da vet du at du ikke har råd til noen feil.  Vi må være bedre enn dem fordi vi må ta igjen forspranget.


Owens roser nordboere
Liverpools juniorlag er klare for kvartfinalen i den engelske juniorcupen, etter seier mot Reading sist fredag.  I ligaen har det derimot gått svakere, selv om en må legge til at man i mange ligakamper ikke benytter de ungguttene som allerede trener på Melwood.  Det vil også være tilfelle mot Blackburn førstkommende lørdag, et av lagene som ligger i toppsjiktet av tabellen.  Dette fordi unggutter vil være involvert når reservene møter Manchester United neste uke.  Trener John Owens understreker likevel at det er viktig at 18-laget nå finner mer stabilitet, og roser samtidig svenske Astrik Adjarevic og den danske keeperen Martin Hansen.

- Du vet at du vil få manglende stabilitet hos yngre spillere.  Vi føler vi kunne ha spilt bedre mot Reading, men i cupen er det likevel resultatene som teller, sier Owens.

- Sesongen til Astrit slutter i november, slik at han har et pause før han kom til oss.  Han må derfor trene seg opp igjen samtidig som han spiller kamper.  Han er en spiller som er en kreditt til våre speidere.  Vi har ikke mange spillere utenfor Storbritannia, i motsetning til Chelsea og Arsenal.  Vi har ikke satset mye på utlendinger, men de vi har er det kvalitet over.  Både Astrit og keeper Martin Hansen er eksempler på dette.