Ny byggesøknad ventes

Warren Bradley i Liverpool kommune tror at Gillett og Hicks kommer til å legge fram en ny byggesøknad, om en enda større stadion i Stanley Park, allerede til sommeren.

Byggingen av en ny arena i Stanley Park vil starte med det første.  Liverpools nye eiere skal ha fått klarsignal om godkjente utbedringer i forhold til den opprinnelige og godkjente byggesøknaden av ”Nye Anfield”.  Den var tegnet med 61.000 seter og i første omgang ventes endringer først og fremst å gjelde fasiliteter inne på stadion og ikke når det gjelder kapasiteten.

Det er imidlertid ingen overraskelse at Gillett og Hicks har planer om å komme med en helt ny byggesøknad, hvor det er ventet at man legger opp til en stadion av størrelsesorden 75.000-80.000 plasser.  Hvis den skal ha håp om godkjenning må imidlertid byggherrene dokumentere for en ny infrastruktur med transport, parkering etc. som kan rettferdiggjøre et slik arena.

I et intervju med Liverpool Daily Post sier bystyremedlem Warren Bradley at han tror en slik søknad allerede kan være på plass til sommeren.  Siden søknaden vil gjelde en stadion på samme byggeområde som de allerede godkjente planene, er det ingen ting i veien for at man kan begynne arbeidet før et eventuelt enda større ”Anfield” blir godkjent.

Det vil i så fall bli lagt press på klubben at man sørger for at man får en ny jernbanestasjon i nærheten av Stanley Park.

- Jeg tipper at Liverpool vil gå for en helt ny byggesøknad, sier Warren Bradley.  – Eierne vil ikke øke arealet på byggeområdet, men tilskuerkapasiteten vil bli betydelig utvidet.  Vi må samtidig respektere at det er mange som bor i området og at deres hensyn blir tatt vare på.

- Jeg ser det fornuftige i en ny søknad, siden de har sine egne ideer og hvordan de vil at en ny stadion skal være, og det vil være mye bedre om de fikk gjøre det slik de vil allerede fra begynnelsen av.

- Det vil bety en forsinkelse, men vi vil få en stadion av verdensklasse til vår by.

Amerikanerne har planer om å møte representanter fra kommunen denne uken, i forbindelse med at Gillett og Hicks kommer til Liverpool for å se morgendagens semifinale mot Chelsea.