Ny dato for miniderbyet

Reservelagskampen mot Everton spilles på februars siste dag. Rafa tror treningsleiren i Portugal vil gjøre underverker. Gerrards amerikanske drøm.

Liverpools reservelagskamp hjemme mot Everton har nå blitt terminfestet til onsdag 28.februar, med avspark kl 20.00.

Kampen skulle egentlig ha vært spilt tirsdag 23.januar, men måtte avlyses på grunn av en frossen bane i Wrexham.

- Vi vil ha godt av å komme oss bort
Etter gårsdagens sure tap i Newcastle tror Rafael Benitez at hans spillere vil ha godt av å komme seg bort fra det iskalde været i England. Nå skal nemlig vind og regn på balløya byttes ut med Portugals sol for noen dager. I morgen setter nemlig troppen kursen mot Algarve, der man vil ha en fem dagers treningsleir for å forberede seg til Champions League-kampen i Barcelona.

Liverpool har som kjent ingen kamp i neste uke, ettersom de er slått ut av FA-cupen, og det akter manageren å snu til noe positivt. Oppladningen til storkampen på Nou Camp 21.februar begynner dermed allerede nå.

- Vi reiser på treningsleir for å forberede oss til bortekampen i Barcelona. Vi har 10 dager frem til den kampen nå, noe som gir oss tid til å gjøre noe slikt. Jeg tror dette vil være bra for lagånden og samholdet. Det innebærer også en værforandring som vil medføre at vi kan trene bedre. Treningsbanene i Liverpool er ikke i sin beste forfatning akkurat nå, sier Benitez til liverpoolfc.tv.

Gerrards amerikanske drøm
- De to amerikanerne tok meg med storm de 10-15 minuttene jeg snakket med dem. De ba meg og Jamie Carragher si til de andre spillerne at de ville hjelpe oss å vinne trofeer. De ønsker at klubben skal bli en utfordrer til ligatittelen igjen, og de ønsker å gjøre Liverpool til landets fremste klubb, forteller Steven Gerrard til The Daily Telegraph.

- Jeg tror det ofte blir glemt at Liverpool er den mest suksessrike klubben i landet, og folk har ikke vist klubben den respekten den fortjener de siste årene. Man har pratet om landets tre-fire beste klubber uten å nevne Liverpool. Som supporter og spiller er dette sårende, da jeg fortsatt tror vi er den beste klubben i landet, og at vi med litt investeringer på og utenfor banen kan bevise det.

- Det viktigste for meg er ikke pengene disse karene bringer til klubben, eller lovnadene om en ny stadion, men at de har en vinnermentalitet. Det er nemlig det denne klubben handler om. Årsaken til at jeg flørtet med Chelsea for et par sesonger siden, var at jeg var frustrert over at vi var så langt bak Manchester United. Det var vanskelig å takle at vi endte på 4. og 5.plass i ligaen. Det fine med denne overtakelsen er at vi allerede har en manager i verdensklasse i Rafael Benitez, så det er ikke alt som trenger å forandres. Jeg tror ikke vi vil få ubegrensede midler til spillerkjøp. Vi trenger egentlig bare litt finjustering.

Gerrard innrømmer i dette intervjuet at årets ligatittel er utenfor rekkevidde. Men han ønsker seg tilbake til de dagene da de røde løftet ligatrofeet med jevne mellomrom.

- De første presangene jeg fikk av faren min var videoer av Liverpool som vant ligaen år etter år. Karer som Dalglish, Souness, Barnes, Beardsley og Rush sørget for det. Det er sårende når media skriver at vi er milevis unna å vinne ligatittelen. Det gjør meg vondt at jeg aldri har vunnet den. Det vil føles som jeg har mislykkes om jeg ikke har vunnet ligaen innen jeg legger opp.

- Jeg har hatt noen av de beste kveldene i min karriere på Anfield, og det er veldig mye jeg vil savne fra den gamle banen når vi får ny stadion. Amerikanerne er klar over den unike atmosfæren på Anfield, og vil prøve å ta med den over på det nye anlegget. Når du har støtten fra tribunene og spiller mot The Kop, føler du hele tiden at du vil score. Slik ønsker vi at det skal bli på vår nye stadion også.