Ny kontrakt eller ei?

Etter to scoringer og en assist er Robbie Fowler tilbake i rampelyset igjen. Det alle nå lurer på, er om scouseren vil få fornyet sin kontrakt til sommeren.

To straffemål og en målgivende pasning mot Sheffield United har på nytt satt Robbie Fowlers Liverpool-fremtid på dagsordenen. Scouserens avtale med de røde løper som kjent ut til sommeren, og spissen har i det siste blitt linket til spill i USA og New England Revolution. Manager Rafael Benitez synes imidlertid at det er for tidlig å begynne og snakke om en ny avtale for Fowler allerede nå.

- Vi kan snakke om Robbies fremtid på et senere tidspunkt, men gjør han mål hver gang han får sjansen de kommende månedene skal du aldri si aldri, kommenterer Liverpool-manageren til Liverpool Daily Post.

- Skaper vi sjanser for han, vet du at han er å lite på når det gjelder å avslutte de på beste måte. Det er en viktig kvalitet han besitter der. Men nå har vi mange kamper å spille, så det er bedre å fokusere på disse. Vi kan diskutere hans fremtid senere.

- Vi har fire veldig gode spisser, alle med ulike egenskaper. Vi må få mest mulig ut av Crouch sine egenskaper i lufta, Kuyt sin arbeidskapasitet og Bellamys fart. Robbie opererer rundt straffefeltet og tar sjansene som byr seg. Han er en veldig god avslutter, fortsatt den beste vi har, og noen ganger er det kjekt å ha muligheten til å ha Bellamy til å løpe med ballen og fore den til Robbie foran mål. Det kan være perfekt.

- Du trenger noen på laget som scorer jevnt og trutt, og dersom Robbie ikke blir med oss neste sesong må vi finne en annen med de samme egenskapene. Det blir ikke lett, men det er åpenbart at vi vil behøve en spiss med de samme kvalitetene, avslutter Benitez.

Også Dirk Kuyt, som var Fowlers spisspartner i store deler av lørdagens kamp, hyller i dag 31-åringen.

- Robbie har nok en gang vist oss at han er en legende. Det er vanskelig når du ikke er med i troppen hele tiden og ikke får spille så mye, men likevel gjorde han to mål og spilte virkelig bra. Han er virkelig viktig for laget, selv når han ikke er på banen sammen med oss. Han er utrolig sikker på straffespark, har en klar fotballhjerne og er en god spiller.

- Konklusjonen er at Robbie rett og slett er veldig viktig for laget. Utenfor banen prøver han å hjelpe de unge spillerne, og han hjalp også meg da jeg kom til klubben. Slikt er virkelig viktig. Men om han får fornyet kontrakt er ikke opp til meg, uttaler Kuyt.

Fowler står forøvrig bokført med sju scoringer på sju startede kamper for Liverpool denne sesongen. En scoringsrate ingen av klubbens andre spisser er i nærheten av. Ikke dårlig for en spiller som bare har fullført samtlige 90 minutter ved fire anledninger inneværende sesong.