Ny stadion først til 2010/11-sesongen

Det vil ta lenger tid å bygge Liverpools nye stadion enn først antatt. Den vil ikke åpne før til 2010/11-sesongen. The Kop vil få hele 18 000 seter og egen ”synge-seksjon”!

Liverpool Echo skriver i dag at Liverpools nye stadion ikke kommer til å stå ferdig før til 2010/11-sesongen. De nye planene til amerikanerne Gillett og Hicks går nå ut på å bygge The Kop som en enorm enkeltstående (single tier) tribune med hele 18 000 seter!

Liverpool FC skal også ha sagt ja til at det dannes et offisielt Kop-kor fra og med neste sesong, og medlemmene her vil få en sentral plassering på den nye tribunen. Fra og med august 2007 kommer klubben til å reservere 1800 Kop-billetter til de supporterne som skaper mest liv og røre. Dette som et ledd i arbeidet med å bevare atmosfæren som Anfield er så berømt for.

Ved å skape en egen synge-seksjon håper klubben at det skal bli bedre atmosfære også på de mindre profilerte kampene mot mer ufasjonable motstandere. Et område som i dag fungerer som barn/voksen-seksjon på The Kop vil bli flyttet til Anfield Road End, for å skape rom for de 1800 ”kormedlemmene”.

De reviderte stadionplanene for Stanley Park innebærer at denne seksjonen får en sentral plass på den nye Kop-tribunen når den står ferdig. Denne skal altså romme hele 18 000 supportere, noe som er 5000 mer enn The Kop tar i dag.

Echo bekrefter at den nye arenaen i Stanley Park definitivt ikke kommer til å være ferdig til 2009/10-sesongen, slik det har vært hevdet tidligere. De reviderte planene medfører at en ny stadion ikke kommer til åpne portene før til sesongstart 2010/11. De nye eierne tror for øvrig at det ville ha vært umulig å ferdigstille stadion innen sesongstart 2009 selv om man ikke hadde forandret planene.

Avgjørelsen om å opprette en egen ”synge-seksjon” ble tatt etter råd fra grupperingen ”Reclaim The Kop”. Kun nåværende sesongkortholdere vil bli invitert til å bli ”kormedlemmer”. Disse vil i løpet av sommeren få tilbud om å flytte plass.

Arkitektfirmaet HKS designer nå den nye storstuen som en ”orkesterarena”, der The Kop vil fremstå som ”hovedscenen”. Denne tribunen med plass til 18 000 mennesker vil rage mye høyere enn de tre andre sidene av stadion. Byggingen av stadion vil starte i mai.