Ny start for Aurelio

Fabio Aurelio føler at han begynner sin Liverpool-karriere på nytt. Siste dag på jobben for Echo-journalist Chris Bascombe.

Ny start for Fabio
Brasilianske Fabio Aurelio føler at han nå begynner sin andre start på hans Liverpool-karriere. Fabio er erklært frisk etter sin alvorlige skade og er klar for å være en reell utfordrer til førstelagsspill.

Han kom inn sent under 1-1-kampen mot Porto og er kjempefornøyd med igjen å være skadefri etter fem måneder ute.

Aurelio hadde en god debutsesong på Merseyside, men endte med en akillesskade i kvartfinalen mot PSV Eindhoven i Champions League. Skade kom på et ubeleilig tidspunkt, da Fabio var i ferd med å etablere seg på førstelaget. Han imponerte med godt spill spesielt mot Chelsea og Arsenal.

Nå håper 28-åringen igjen å finne formen etter å ha vunnet kampen mot skadene.

- Jeg er så glad over å spille fotball igjen. Jeg takker Gud først. Deretter er jeg den medisinske staben evig takknemlig. De har jobbet så hardt for meg og hjulpoet meg til å bli involvert med førstelaget igjen. Det er nøyaktig fem og en halv måned siden jeg fikk skaden, så jeg har returnert nøyaktig når de sa jeg skulle. Som fotballspiller er dette lang tid uten kamper, men nå tenker jeg bare framover, sier han.

Rafael Benitez, som hentet Aurelio fra hans tidligere klubb Valencia, har stor tiltro til sør-amerikaneren. Med The Reds sine store defensive problemer tidlig i sesongen, er det klart at spanjolen er positiv til å ha ham tilgjengelig igjen.

- Nå spiller jeg igjen. Nå er mitt neste mål å bli involvert i førstelaget. Skaden skjedde på det verst tenkelige tidspunktet for meg. Det kom på et tidspunkt da jeg hadde selvtillit og hadde et bra samarbeid med mine lagkamerater, sier Aurelio som innrømmer at det var tøft å ikke kunne delta i Chamions League-finalen.

- Noen ganger er det ikke en god idè å tenke på det som skjedde. Nå er alt dette fortid og jeg måtte begynne å tenke på hva jeg skulle gjøre for å bli klar. Nå er jeg klar, og neste steg er å komme med på laget så snart som mulig. Denne sesongen er en ny utfordring. Jeg vil stable Liverpool-karrieren på beina igjen og nyter hvert eneste minutt. Jeg vil få mest mulig ut av det.

Sannsynligvis starter Aurelio på benken i ettermiddagens kamp. Sannsynligvis er han i Rafas førsteellever i tirsdagens Carling Cup-kamp borte mot Reading.

- Fabios retur var bra for oss i Porto. Vi er ikke sikre på hvor klar han er for ligaspill, men sannsynligvis er han klar for å være på benken. Han vil få sine muligheter senere i sesongen.

Med så mange defensive problemer, er det mye opp til Jamie Carragher og Sami Hyypiä sin oppgave å fortsette de rødes gode statistikk, der de kun har sluppet inn straffespark.

Bascombes siste arbeidsdag
Chris Bascombe har sin siste arbeidsdag i Liverpool Echo i dag. Han begynte i lokalavisa i 1997. Etter ti år går han nå over til tabloidavisa News Of The World.

I sin siste spalte forteller Bascombe om da han vandret inn i Echo for første gang for ti år siden.

Han forteller om en tiårsperiode der de røde har søkt suksess. Han nevner den emosjonelle avgangen til Roy Evans, Gerard Houlliers gode periode, cup treble, Houlliers sykdomsperiode og senere avgang, Fowlers avgang og retur, Owens plutselige salg til Real Madrid, Rafa-perioden, Istanbul, Thailands varslede overtakelse, som senere ikke ble noe av, Steve Morgans varslede overtakelse, som ikke ble noe av og senere det samme med penger fra Dubai, Gerrards på- og av-salg til Chelsea, å slå Chelsea i Europa, Gillett og Hicks sin ankomst, stadion-sagaen, ny seier over Chelsea i Europa, fortsettelsen i Athen, kjøpet av Torres og jakten på ligatittelen som spesielle milepæler i tiden han har fulgt de røde på nært hold.

Bascombe har følt seg priviligert som har kunnet følge klubben på så nært hold.

- Klubben er fortsatt en europeisk gigant og er en reell tittelutfordrer i ligaen. I Rafael Benitez har klubben headhuntet den viktigste mannen i klubben siden Bill Shankly kom i 1959, skriver Bascombe blant annet.